16 Temmuz 2013 Salı

Kıymalı Lazanya

           Dün kendi kendime üst üste olan davetlere,yemeklere biraz ara vereyim dedim.Bu gün öyle bir şey yapayım ki hem güzel olsun hemde tek çeşit herkesi doyursun.Aklıma lazanya yapmak geldi.Tek başına bile bir ziyafet denilebilecek lezzette.Ben çok kalını sevmediğim için 3 kat kullandım ama eğer siz isterseniz 4 katta yapalabilirsiniz. Denemek isterseniz buyurun yapımına...

MALZEMELER



  1. 1 paket lazanya (ben bunu kullanıyorum çok da memnunum)
  2. 400 gr kadar rende kaşar


Beşamel sos için


  1. 3 su bardağı süt
  2. 2 tepeli dolu yemek kaşığı un
  3. 50 gr tereyağı
  4. Yarım çay kaşığı muskat rendesi (varsa)

İç harç

  1. 300 gr kıyma
  2. 1-2 kaşık tereyağı (veya sıvıyağ)
  3. 2 orta boy soğan
  4. 1 yeşil biber
  5. 1 kırmızı biber
  6. 2 tane domates
  7. 1 yemek kaşığı domates salçası
  8. Kırmızı biber,kara biber ve tuz
YAPILIŞI

  • Yağ ve un tencereye konularak eritilir.
  • Üzerine soğuk süt eklenerek çırpma teliyle karıştırılıp muhallebi gibi pişirilir.
  • Tuz ve muskat eklenerek ocak kapatılır.(koyu olursa süt eklenebilir)
  • Kıyma,ince doğranmış soğan ve yağ konularak kavrulur.
  • Salçası ve baharatı eklenir.
  • İnce rendelenmiş domates eklenerek kapağını kapatarak beş dakika pişirilir.
  • Kare fırın kabının içine lazanya hamurları HAŞLAMADAN dizilir. (önce tepsi yağlanır)
  • Üzerine lazanyaları kapacak şekilde ince bir tabaka beşamel sos sürülür.
  • Üzerine kıymalı harcın yarısı yayılır.
  • Hafif kaşar serpilir.
  • Lazanyalar dizilir.
  • Beşamel sos yayılır.
  • Kıymalı harcın kalanı yayılır.(yani kıymalı harç iki kat oluyor)
  • Üzerine kaşar serilir.
  • Tekrar ve en son kat 3 sıra lazanya dizilir.
  • Kalan beşamel sos sürülür.
  • Kalan kaşarları bolca serpilerek işlem tamamlanır.

  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarıp beş-on dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. bende barilla kullanıyorum çok da memnunum.Kıymalı lazanya bizim evde favori yemeklerdendir.eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet reklam oluyor ama en güzeli ;) Bence de sevilmeyecek gibi değil.Yorum için teşekkürler...

      Sil
  2. I live in Gro�enwiehe, Germany and my job actually deals with this field.
    Passion in what you feel and in putting it into words is a true
    talent. Your writing is informative, illuminating, and passion-driven, all of which
    I deeply respect when dealing with this topic.


    Visit my web-site :: net ecommerce solutions

    YanıtlaSil