17 Temmuz 2013 Çarşamba

Labneli Poğaça

           Pastahane  poğaçalarını aratmayacak lezzette bir poğaça...



MALZEMELER


  1. 1 paket labne (200 gr)
  2. 1 çay bardağı süt ( küçük tipli bardak)
  3. 1 çay bardağı sıvı yağ
  4. Yarım paket tereyağı ( 125 gr)
  5. 2 yemek kaşığı şeker
  6. 1 tatlı kaşığı tuz
  7. 5 su bardağı un
  8. 1 paket instant maya
  9. 1 yumurta ( sarısı üzerine sürülecek)
  10. İçine koymak için beyaz peynir
YAPILIŞI

  • Yumurtanın sarısı ayırdıktan sonra unun yarım bardağı ayrılarak bütün malzemeler karıştırılır.
  • Kalan unu azar azar gerekirse ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Ekmek robotunuz varsa robotta yoğurabilirsiniz.
  • Bir saat kadar dinlendirilerek mayalanır.
  • Hamurda yumurta kadar parçalar koparak içine peynir konulur.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye ARALIKLI olarak dizilir.
  • 15-20 dakika bekledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısınmış 180 derecelik fırında nar gibi olana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. of of nasılda lezzetli görünüyor,ellerine sağlık..Çayımın yanınada olsa,nasılda yenirdi şimdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım yaa can çektirici dimi ;) Teşekkürler...

      Sil