11 Temmuz 2013 Perşembe

Bilmem Kaçıncı Çilekli Pastam ;)

       Son bir saatte yarı hazır malzemelerle yapılabilecek çok kolay ve hafif bir pasta...amaa bir problem var adı ;) Acaba adı şu mu olsun bu mu olsun derken bu işi size bıraktım...Sizin eğer bir fikriniz olursa onlardan birini koyarız... ;)



MALZEMELER (PASDİSPANYA İÇİN)


  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 su bardağı un
  4. 1 çay bardağı mısır nişastası (küçük tipli çay bardağı)
  5. 1 kabartma tozu
  6. 1 vanilya
Arzuya göre hazır pasta tabanı da kullanılabilir.


KALAN MALZEMELER

  1. 1 paket vanilyalı pasta kreması (yeterince süt)
  2. 1 paket hazır meyveli sos
  3. Yarım kilo çilek
YAPILIŞI

  • Yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.(1 çimdik tuz atarak)
  • Un,nişasta,kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  • Tahta kaşıkla çok az karıştırılır.
  • Yağlanmış kalıba dökülür.(ben üzeri çukur olan tart kalıbı kullandım)
  • Önceden ısınmış 170 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişer.
  • Pasta kreması tarife uygun çırpılır.
  • Hazır meyveli sos tarifine uygun pişirilerek ara sıra karıştırılıp ılımaya bırakılır.(üzeri kabuk tutmasın diye)
  • Pandispanyayı kalıptan çıkarıp ikiye kesilerek arası açılır.
  • Özellikle kenar kısımlar olacak şekilde fırçayla soğuk süt sürülür.(3-4 kaşık kadar)
  • Arasına pasta kremasının hepsi yayılır.
  • Çilekler yarıya kesilerek kenar kısımlarına dizilir.
  • Sonra orta kısımlara da kesilen çilekler dizilir.

  • İkinci kat pandispanya da konularak fırçayla süt sürülür.
  • İkinci kat hafif elle bastırarak yapıştırılır.
  • Üzerindeki çukur yere meyveli sos dökülerek aynı boyda çilekler sos kurumadan dizilir.
  • 2-3 saat dolapta dinlendikten sonra servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder