1 Şubat 2014 Cumartesi

Kakaolu Çubuk Kurabiye

       Kurabiye yapmayı o kadar çok seviyorum ki sevgili takipçilerim.Çeşit çeşit rengarenk malzemeleri doldurup akşama kadar kurabiye yapsam (birileri de yese tabi)Bana göre en güzel terapi.Hayallerini geliştiren bir sanat gibi...tablo gibi geliyor ;) Bu günkü kurabiyelerimiz güzel bir kızımız için özel yapılmıştır. Umarım beğenmiştir...


MALZEMELER


  1. 250 gr tereyağı
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ (küçük tip bardak)
  3. 1 çay bardağı mısır nişastası
  4. 1 su bardağı pudra şekeri (200 ml lik bardakla)
  5. 1 kabartma tozu
  6. 1 vanilya
  7. 3 yemek kaşığı kakao
  8. 3 buçuk su bardağı un
SÜSLEMEK İÇİN

  1. 1 kase iri kıyılmış fındık
  2. 80 gr sütlü veya bitter çikolata
YAPILIŞI

  • Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
  • Un ve kabartma tozu haricinde bütün malzemeler eklenerek karıştırılır.
  • Kabartma tozu ve un yavaşça kontrollü bir şekilde eklenerek yoğrulur.
  • Yoğurma kabının ağzı streçle kapatılarak 15 dakika buzdolabında dinlendirilir.
  • Hamurdan parçalar koparak serçe parmağı kalınlığında ince uzun çubuklar yapılır.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısınmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir.(fırına göre değişiklik gösterebilir)
  • Fırından çıkan kurabiyeler daha yumuşak olsa da beş dakika sonra kendine gelip sertleşeceklerdir.
  • Çikolata benmari usulü eritilerek soğuyan kurabiyelerin iki ucu da batırılır.(yavaşça çünkü kırılabiliyor)
  • Yine yağlı kağıt serili tepsiye dizdikten sonra üzerilerine fındık kırıkları serpilir.
  • Oda sıcaklığında çikolataların donması beklenir.
  • Çikolata donduktan sonra servis yapılabilir.
  • Kapalı bir kutuda uzun süre tazeliğini korur.
  • Afiyet olsun...Ağzınız şirin olsun...

2 yorum: