31 Ekim 2015 Cumartesi

Limonlu Cheesecake (2)

      Elimin altında bol bol malzemeler olup sonsuza kadar cheesecake yapsam bıkmam sanırım.(tabi birileri de yemeli ;) Daha önce blokta limonlu cheesecake,limonlu peykek,pişmeyen limonlu cheesecake tarifleri adı altında o kadar limonlu cheesecake oldu ki, artık 1-2-3 diye gideyim bari dedim.


MALZEMELER

TABAN


  1. 2 paket yulaflı bisküvi
  2. 125 gr tereyağı
  3. 1 limon kabuğu rendesi
  4. 1 yemek kaşığı pekmez
  5. 1 çay bardağı hafif iri çekilmiş kabuksuz fındık
ORTA KISIM

  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 paket krema (200 gr)
  4. 800 gr labne
  5. 1 limon kabuğu rendesi
  6. 3 yemek kaşığı mısır nişastası (kaşık tepeli olmasın)
LİMON SOSU

  1. 1 yumurta sarısı
  2. 1 çay bardağı su (küçük tipli)
  3. 100 ml taze sıkılmış limonsuyu (yarım su bardağı)(özellikle limon sayısı vermedim.Her limonun sululuk miktarı değişeceği için)
  4. 2 yemek kaşığı dolu olmayan (silme) mısır nişastası (eğer akışkan bir sos istiyorsanız tatlı kaşığı kullanın)
  5. 1 çay bardağı şeker (eğer eksi tadı sevmiyorsanız damak tadına göre çoğalabilir)
  6. 50 gr tereyağı
  7. 1 vanilya
YAPILIŞI

  • Tereyağı eritilir.
  • Bisküvi robottan çekilerek cam bir kaba konulur.
  • Taban için bütün malzemeler karıştırılır.
  • Tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın etrafı peçeteyle yağlanır.(25-26 cm lik kalıp)
  • Bisküvi kırıntısı iyice basarak sıkıca yerleştirilir.
  • Kalıbın etrafı cheesecakemizin etrafı beyaz kalması için folyoyla sıkıca kaplanır.

  • 200 derecelik ısınmış fırında on dakika bekletilip çıkarılır.
  • Kalıp soğuyunca buzdolabına konulur.
  • Şeker ve yumurtalar 2-3 dakika çırpılır.
  • Suyu süzülmüş labne ve krema önce ayrı bir yerde çırpılır sonra yumurtaya eklenir.
  • Kalan malzemeler eklenerek 2-3 dakika çırpılır.
  • Dolaptan çıkarılan kalıbın içine dökülür.
  • Kalıbı hava kabarcıkları sönmesi için tezgaha sertçe 2-3 defa vurulur.
  • 160 derecede fırın ısıtılır.
  • Kalıbı yerleştirince kenarlarına cam kaselere sıcak su koyarak yerleştirilir. (çatlamasın diye)(idare edin çook kaprislidir kendileri)
  • Yaklaşık 50-60 dakika pişer.
  • Piştiğini anlamak için kalıbın kenar kısımları sallanmıyor ortası hala sallanıyorsa olmuştur.(soğuyunca sertleşiyor)
  • Fırında soğuyana kadar bekledikten sonra dolaba alınır.(mümkünse bir gece dolapta beklerse daha güzel olur)
  • Sos için tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeler tencereye konulur.(yumurta sarisi ayri bir yerde iyice çırpıldıktan sonra konulur )
  • Çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pișirilir.(soğuyunca biraz daha katılaşacak )
  • Ocaktan alıp tereyağı ve vanilya eklenir.
  • 1 dakika mikserle çırpılır.
  • Ara sıra karıştırarak tamamen soğuyana kadar kabuk tutmasına engel olunur.
  • Dolaptan alınan cheesecake yavaşça kalıptan çıkarılıp kelepçesi tekrar takılır.
  • Sos dökülerek dolapta bir-iki saat dinlendirip servis yapılabilir.
  • Buzdolabında 2-3 gün kalabilir.
  • Bir dilim yiyerek içinizin limon ferahlığını yaşamasını ister misiniz?
  • Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Merhabalar, gerçekten çok süper görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sefa bey.Begeniniz icin cok tesekkurler,sagolun.

      Sil
  2. En sevdiğim lezzetlerden,limonlu cheesecake..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim.Aynen en sevdigim hem cheesecake hem limon...sevgiler

      Sil
  3. ellerinize saglik abla. cok lezzetli gorunuyor. ama bir sey sormak istiyorum. labne peynirleri hakkinda hosh olmayan fikirler dolasiyor. hangi marka labneyi tavsiye edersiniz? tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Aybeniz hanım.Beğenmiş olmanıza sevindim. Labne hakkında ben olumsuz bir şey duymadım. Ben pınar,ülker markaları kullanıyorum.Eğer Baküde yaşıyorsanız bütün marketlerde bulunuyor.Sevgiler 🌹

      Sil