11 Şubat 2016 Perşembe

Kaşarlı Karnıbahar Köftesi

    Karnıbahar kış aylarının en şifalı bir sebzesi ama maalesef ki özellikle çocuklar tarafından çok sevilmiyor. Annelerin usta ellerinde bu şifa deposu sebze kılık değişip köfte haline gelirse içine de kaşar konursa bence yenilir. Hemde ayıla bayıla.Sevgili kardeşim,arkadaşımın isteği üzere bu tarifi deneyerek sizlerle de paylaşmak istedim. Yanında nar ekşisi,yoğurt veya mayonez ketçapla daha da güzel hale getirebilirsiniz.Hemen yapımına geçelim.



MALZEMELER (15 KÖFTE)


  1. 1 orta boy karnıbahar (gül kelem)
  2. 2 yumurta
  3. 1 su bardağı galeta unu
  4. Yarım demet kıyılmış maydanoz
  5. 1 küçük boy kuru soğan
  6. Kara biber,kırmızı biber,tuz
  7. 1 silme çay kaşığı karbonat (içi yumuşak kabarık olsun diye)
  8. 15 dilim kaşar (dikdörtgen kesilmiş)
  9. Kızartmak için sıvı yağ

  1. YAPILIŞI  
  • Karnıbahar kaynar tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır.
  • Süzeğe dökülerek suyu süzülür.Robotta çekilerek çukur geniş bir kaba konulur.
  • Diğer malzemeler eklenir.
  • Soğan ve maydanoz ince kıyılıp eklenir.
  • Yoğrulup köfte hamuru haline getirilir.
  • Küçük mandalina kadar parça koparıp elde açılır.İçine kaşar dilimi koyarak kaşar görünmeyecek şekilde kapatılıp düzeltilir.
  • Köfteler kadın budu köfte ebadında oluyor.
  • Kızgın yağa atarak iki tarafı kızartılır.
  • Sıcakken servis yapılır.
  • Görmüş olduğunuz gibi yerken köftenin içindeki kaşar sünerek mis gibi oluyor ;)
  • Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. Ellerine saglik. Kayra icin ugrasmistim ama becerememistim bu tarif cok iyi oldu gercekten. Diger sebze koftelerini ve istahsiz cocuk yemeklerini sabirsizlikla bekliyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Deyyancım. Tarifi biraz geciktirdim ama sonuş muhteşem oldu. Bu köfteyi yaparken şunu anladım ki karnıbahar yerine hangi sebzeyi koysan bu köfteden olacak. Patates,kabak ,brokoli gibi...sevgiler

      Sil
  2. Harika olmuş ellerinize sağlık karnıbahar sevmeyenler bile severek yiyebilir sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sağolun. Gerçekten de karnıbahar sevmeyenlerin bile iştahını getirtecek cinsten. Selam ve sevgiler...

      Sil
  3. Ellerine sağlık arkadaşım harika fikir. Denicem bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Dilekcim. Beğenmene sevindim mutlaka dene özellikle minikler için şifalı ve besleyici. Sevgiler

      Sil
  4. Görüntü süper hele kaşarın o hali dayanılır gibi değil. Karnıbaha robotta çekilince cıvık bir hal almıyor mu onu merak ettim. Elinize sağlık süper olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İlhan bey. Karnıbaharı haşladıktan sonra süzeğe süzüp orada on dakika kadar bekledi suyu süzülmesi için. Sonra robottan cıvık olmadı. Yorum için teşekkürler.

      Sil