5 Kasım 2011 Cumartesi

Fırında Orman Kebabı

   Bugün ki yemeğimizi ben porsiyonluk yaptım istenirse kare fırın kabında da yapılabilinir...Kuzu eti tercih edilse de hindi veya tavuk etiyle de yapılabilinir...




MALZEMELER  ( 4 KİŞİLİK )


  1. 500-600  gr kadar kuzu eti
  2. 2-3 tane patlıcan
  3. 2-3 tane patates
  4. 4 domates
  5. 4-5 diş sarımsak
  6. Kızartmak için sıvıyağ
  7. 1 yemek kaşığı domates salçası
  8. Tuz , karabiber , pulbiber ve bir tutam kekik
  9. Üzerlerini kapatacak kadar kaşar yada kare şeklinde olan dilimli cheddar peyniri .
YAPILIŞI

  • Et kuşbaşı doğranarak bir tavada ara sıra karıştırarak kavrulur.
  • Üzerine baharatları atılır.
  • Patlıcan ve patatesler küp küp doğranarak kızgın yağda kızartılır.
  • Ya fırın kabına yada tek tek kaplara paylaştırılır.
  • Etleri de üzerlerine paylaştırılır.
  • Ayrı bir tencerede dövülmüş  sarımsaklar 2 kaşık yağda kavrulur.
  • Salçası eklenir.
  • Kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış domatesler eklenir.
  • Kavrulmuş domatesli harç fırın kabına yerleştirilir.
  • En üstüne de peynirlerle kapatılır.
  • Önceden ısıtılmış 200-250 derecelik fırında 15 -20 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder