14 Kasım 2011 Pazartesi

Fırında Fileto Balık

   Geçenlerde fark ettim ki blogda hiç balık tarifim yok.Gerçi epey de yapsam da hep telaştan fotoğraf çekimi kalıyor.Genelde bizim klasik pazar menümüzdür... Bir arkadaşın balık tarifi sormasıyla da hemen yapıp koyayım dedim...



MALZEMELER

  1. 700-800 gr kadar balık fileto ( bizim buralar da marketlerde fileto şeklinde okyanus balıkları bulmak çok kolay )
  2. 50 gr kadar tereyağı
  3. 4-5 tane patataes ( isterseniz )
  4. Pulbiber , karabiber ve tuz
  5. 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI

  • Patatesler iri elma dilimleri doğranır.
  • Balıklar yıkanıp kurulanır.
  • Üzerlerine baharat , tuz ve sıvı yağ dökülerek güzelce karıştırılır.( balık ve patates ayrı ayrı karıştırılır.)
  • Hepsi birlikte fırın tepsisine alınarak düzgünce dizilir.
  • Balıkların üzerine tereyağı dilimleri konulur.
  • 250 derecelik fırında suyunu çekip kızarana kadar pişirilir.
  • Yanında soğan halkaları ve bol yeşillik salatayla sıcak servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder