19 Kasım 2011 Cumartesi

Zeytinyağlı Barbunya

   Davet sofralarının zeytinyağlı baş tacıdır barbunya.Yapmasını çok severim.Genelde havuç kullanılsa da ben sade yapmayı tercih ediyorum.



MALZEMELER


  1. 2 su bardağı barbunya
  2. 2 tane soğan
  3. 1 tane acı yeşil biber
  4. 2 diş sarımsak
  5. 2 domates
  6. 1 kaşık domates salçası
  7. 1 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
  8. Tuz , karabiber , pulbiber ve yenibahar
  9. 1 yemek kaşığı şeker
  10. Süslemek için maydanoz
YAPILIŞI

  • Barbunyalar en az 3-4 saat önce den ılık tuzlu suya ıslanır.
  • Sonra aynı suyla yumuşayana kadar haşlanıp beklemeden suyu süzülür. ( mor renginin  açılması için )
  • Tencereye soğan ve sarımsaklar doğranarak zeytinyağının yarısıyla birlikte kavrulur.( yağın yarısıda sonra dökülecek.)
  • Biber içi ayıklanarak doğranıp soğana eklenir
  • Salçası eklenir.
  • Kabuğu soyulmuş doğranmış domates eklenip yumuşayana kadar pişirilir.
  • Suyu süzülen barbunya eklenir.
  • Üzerini kapatacak kadar sıcak suyu konur.
  • Kalan zeytinyağı ve baharatları eklenir.
  • Altı kısık olarak yaklaşık bir saat kadar suyu özleşene kadar pişirilir.
  • Tencerenin kapağını açmadan soğuyana kadar bekletilir.
  • Ilık yada soğuk olarak servis yapılır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder