20 Eylül 2012 Perşembe

Patlıcanlı Köfte Sarma

  Geçenlerde böyle bir yemek denemem olmuştu.Evdeki gurmeler tarafından yıldızlı onay alınca paylaşmak için yerini aldı...Umarım sizlerde memnun kalırsınız.Özellikle de köz patlıcan seviyorsanız tabi...



MALZEMELER (4 kişilik)


  1. 4 tane ince lavaş ( benim lavaşlar gibi küçükse 8 tane lavaş)
  2. 400 gr kadar kıyma
  3. 1 soğan
  4. 1 dilim bayat ekmek
  5. Arzu edilen baharatlar
  6. 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
  7. Tuz 
ÜZERİNİN SOSU İÇİN

  1. 2 kaşık tereyağı
  2. 1 közlenmiş robottan geçirilmiş kırmızı biber
  3. 2 domates(robottan geçirilmiş)
  4. 2 diş sarımsak
  5. 1 kaşık domates salçası
  6. Yarım çay bardağı sıcak su
  7. Kekik ve tuz
AYRICA

  1. Üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurt
  2. Yanında kullanmak için küçük 2-3 tane domates
  3. Yeşil biber
  4. Arzuya göre patates kızartması
  5. 3-4 Tane közlenmiş patlıcan
YAPILIŞI

  • Biraz tombul seçilen patlıcanlar ( bostan olsa iyi olur)arzuya göre ya fırında ya da benim yaptığım gibi ocağın üzerine doğrudan dizerek közlenir.
  • Soğuyunca kabukları alınıp ezilerek tuz atılır.
  • Köfte malzemeleri karıştırılır.( arzuya göre kendi köftenizi de yapabilirsiniz veya hazır harç kulanılabilir)
  • Tavsiye edilen köfte harcını karıştırdıktan sonra 2-3 saat dolapta dinlendirilmesidir.
  • Elde dikdörtgen yassı köfteler yapılır.( sarınca düzgün durması açısından)
  • Arzuya göre tek tek yerine bütün uzun bir köfte de yapılabilir.
  • Fırın tepsisine dizilen köfteler fırının ızgara konumuna getirip iki tarafını da çevirerek pişirilir.( isterseniz mangalda)
  • Lavaşlar yayıldıktan sonra kaşığın tersiyle közlenmiş patlıcan yayılır.

  • Lavaşın kenarını içine katlayarak sarılır.
  • Bütün hepsi bittikten sonra fırın tepsisine dizerek 200 derecede 10 dakika pişirilir.
  • Tavada tereyağı eridikten sonra salça,sarımsak, robottan geçirilmiş domates ve biber eklenerek kavrulur.
  • Arzuya göre baharat ve 1-2 kaşık sıcak su eklenir.
  • Yoğurt sarımsak eklenerek çırpılır.
  • Domates ve biberler fırının ızgara konumunda kızartılır.( veya teflon tavada yağsız bir şekilde)
  • On dakika fırında kalan sarmalar servis tabağına alınır.
  • İki parmak enliliğin de kesilir.   
  • Üzerine yoğurt gezdidilir.
  • Sıcakken sos eklenir.
  • Üzerine kekik serpilir.
  • Yanlarına domates ,biber ve arzuya göre patatesle süslenir.
  • Afiyetle ımmmm yenir...

8 yorum:

  1. MMMMM HARİKA HÜLYACIM.
    ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Takiptesin !!
    BLOGU OLANLARA DUYURULUR !! Şirin Gurme BLOGLARINIZI TANITMAYA hazırlanıyor sizde yer almak isterseniz facebook sayfamızı takip edin https://www.facebook.com/SirinGurme ilerleyen günlerde çalışmalarımıza başlıyoruz !!

    YanıtlaSil
  3. oooh menüde sunumda harika görünüyor....
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saolasın Şirine...Tadı da denemeye değerdi...Kolay gelsin selamlar...

      Sil
  4. patlıcan ve köftenin bir arada olduğu yemeği beğenmeyenin aklına şaşarım:)ellerine sağlık çok güzel bir yemek olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynı düşünenlerdenim valla...Çok teşekkür ederim...Ben bazen bu tür menülerle evdekiler lokanta sunumu yaparım.Özellikle hafta sonu olunca...Selamlar...

      Sil