4 Ocak 2013 Cuma

Çikolatalı Yaş Pasta

      Bu gün öyle çok misafir ağırladım sormayın...Artık tarifleri neredeyse ima ile yazacağım ;) (yorgunluktan) Canım çikolatalı bir pasta yapmak istedi.Bol bol çikolata ve malum malzemeleri aldım oturup düşündüm.Hem lezzetli olmalı...Hem pratik olmalı...Hemde çok şık olmalı...Ne yapabilirim diye...Sonuç bu oldu...Bakalım beğenecekmisiniz?



MALZEMELER


  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 su bardağı un
  4. Yarım su bardağı mısır nişastası
  5. 1 kabartma tozu
  6. 1 vanilya
Arzuya göre hazır pasta tabanı da kullanılabilir.


DİĞER MALZEMELER

  1. 1 paket hazır pasta kreması( eğer benim ki gibi sadeyse 1 paket kakao eklersiniz)
  2. 150 gr bitter çikolata
  3. 5-6 yemek kaşığı süt (pastayı ıslatmak için)
  4. Üzerini süslemek için kiraz şekerlemesi ( kuru meyve bölümünden aldım)
YAPILIŞI

  • Yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.
  • Kuru maddeler eklenerek 2-3 dakika daha çırpılır.
  • Önceden fırın 160 derecede ısıtılır.
  • Pandispanya hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.
  • Fırını açmadan yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.(yarım saatten sonra açarak kontrol edilir)
  • Çıkararak soğutulur.
  • Krema üzerindeki tarife göre çırpılarak hazırlanır.
  • Pandispanya ikiye kesilir.( veya benim yaptığım gibi 3 kat kesilebilir.)
  • Soğuk sütü hafifçe üzerilerine ( 1-2 kaşık )gezdirilir.
  • Pastanın her katına krema sürerek diğer bir katı üzerine koyup hafif bastırılır.
  • Kalan kremayla da pastanın her tarafı kaplanır.
  • Çikolata benmari usulü eritilir.
  • Tepsinin içine yağlı kağıt serilir.
  • Tamamen eriyen çikolata kaşık yardımıyla kağıdın üzerine incecik serilir.( ince olması önemli)
  • Buzluğa tepsiye konularak 20-25 dakika donması için bekletilir.
  • Donduğuna bakarak dolaptan çıkarılır.
  • Yağlı kağıdı elinle sıkarak kırıştırır gibi yapıp çikolatalar parçalanır.
  • Çikolata parçaları pastanın her yerine serpilerek yapıştırılır.
  • Üzerilerine kirazlarını koyarak dolapta bir kaç saat bekletilir.
  • Afiyet olsun...
NOT,eğer hazır krema kullanmak istemezseniz kakaolu krem şanti veya kendi yaptığınız kakaolu kremayı kullanabilirsiniz.( Yarım litre süte 1 paket kakao, 3 yemek kaşığı un,4 yemek kaşığı şekeri pişirdikten sonra karıştırırken 2-3 kaşık tereyağı atılır.soğutulup kullanılabilir.)  Her işin bir kolayı var...Demedi demeyin ;)))

4 yorum:

  1. Elinize sağlık çok güzel olmuş..Banada beklerim sevgiler...Mutfaksevgisi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin sefalar getirdin.Her zaman beklerim.Hemen ziyaret-i iade yapacağım...Selamlar...

      Sil
  2. oooo bu kesinlikle denenmeli :))) Eşime ve oğullarıma sürpriz çikolatalı pasta yapmayı istiyordum, bu tam aradığım tarif. Ellerinize sağlık. http://denizvebaris.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle deneyin derim yiyenler hazır zannetmişlerdi ;) Yorum için teşekkürler...

      Sil