21 Nisan 2013 Pazar

Çilekli Yaş Pasta veeee 500.tarifim

        Birkaç günlük aradan sonra tekrar iyi pazarlar geçirmişsinizdir diye umarak herkese merhabalar derim...O kadar yoğun bir haftadan sonra daha önceleri planladığım 500. tarife özel bir şey olmasa da eminim sizde çileğin cazibesine dayanamayacaksınız...Oğlumun okul programı için yapılan 3 katlı çilekli pasta...



MALZEMELER (PANDİSPANYA)


  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 su bardağı un
  4. Yarım su bardağı mısır nişastası
  5. 1 kabartmatozu
  6. 1 vanilya
  7. 1 çimdik tuz
Arzuya göre hazır pasta altı da olabilir.

DİĞER MALZEMELER

  1. Yarım kilo çilek (aynı ebatlarda olsa daha iyi olur)
  2. 3 tane muz
  3. 3 poşet sade krem şanti (yani 1 buçuk paket)
  4. 2 su bardağı süt
  5. 1 paket tart jölesi
KREMA

  1. Yarım litre süt
  2. 1 çay bardağı un
  3. 1 çay bardağı şeker
  4. 1 vanilya
  5. 100 gr tereyağı
  6. 1 yumurta
YAPILIŞI

  1. Fırın 170 derecede ısıtılır.
  2. Yumurtalar 1 çimdik tuzla mikserle çırpılır.
  3. Şeker eklenir.
  4. Şeker eriyene kadar çırpıldıktan sonra diğer malzemeler eklenerek 2-3 dakika daha çırpılır.
  5. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serilerek kalıba hamur dökülür.
  6. Yaklaşık 45-50 dakika piştikten sonra pandispanya çıkarılarak soğutulur.
  7. Naylon bir iple veya uzun bir bıçakla 3 kat kesilir.
  8. Krema malzemesi tereyağı ve vanilya haricindekiler karıştırarak kaynatılır.
  9. Koyu kıvama gelince ocağı kapatarak yağı ve vanilyası eklenir.
  10. Soğukken mikserle beş dakika çırpılır.
  11. Krem şanti 2 su bardağı sütle çırpıldıktan sonra dolaba konulur.
  12. Pasta kremasının yarısı 1.kat pandispanyaya dökülerek üzerine muz dilimleri konulur.
  1. Aynı şekilde 2.kat konularak krema ve muz dilimleri konulur.
  2. Har katı koyarken el ile hafif basılır ki malzeme birbirine yapışsın.
  3. 3.kat pasdispanya konulduktan sonra dolaptan krem şanti alınarak pastanın tüm yüzeyi kapatılır.
  1. Krema pomapasıyla yanlarına sırayla küçük noktalar konulur.
  2. Kaşığın sapıyla noktalar hafif yayılır.
  3. Tekrar sırayla sıka sıka doldurulur.
  1. Üst kenarına 1-2 sıra krem şanti sıkıldıktan sonra yarıya kesilmiş çilek dilimleri dizilir.
  2. Üzerine istenirse tart jölesi tarifine göre pişirilip 1-2 dakika karıştırarak soğuttuktan sonra daha ılıkken ortadan başlayarak dökülür.
  3. Tavsiye edilen şekli akşamdan buzdolabında bekletilmesi.
  4. Ben üzerini süslemek için yenilebilir inci kullandım.
  1. Afiyet olsun...

11 yorum:

  1. Lezzet patlaması olmuş sizin pastalarınızı çok beğeniyorum ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler bende sizleri çok seviyorum ;) sevgilerimle...

      Sil
  2. Hülyacim eline canim benim.
    Teprik ederim nice tariflere .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olasın Ayşe,inşaallah hep birlikte...selamlar ve sevgiler...

      Sil
  3. Hülyacım seni tebrik ediyorum.
    Daha nice 500.cü tariflere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep birlikte canım,çok teşekkürler...Sevgiler...

      Sil
  4. Tebrik ederim. Güzel tariflerini takip etmeye devam edeceğim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hanhildem...Memnun olurum...sevgiler...

      Sil
  5. Ne guzel Hulya Abla, tebrik ederim. Daha nice tariflere. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Selcen'cim...en kısa zamanda görüşmek üzere ;)sevgiler...

      Sil
  6. Woow siteniz çok güzel buda benim ıslak kek tarifi sitem http://sofrayemektarifleri.blogspot.com sitesinde en güzel pasta tarifleri ve hünerli bayanlardan yemek tariflerine ulaşabilirisniz.

    YanıtlaSil