MALZEMELER
- 1 poşet krem şanti
 - 1 su bardağı süt
 - 3 yumurta
 - 125 gr şeker (yani yarım su bardağından 1 parmak fazla desek olur galiba)
 - 1 kabartmatozu
 - 1 vanilya (aslında yoktu)
 - 1 su bardağı un
 
ÜZERİ İÇİN
- 75 gr tereyağı ( aslında 100 gr dı ben azalttım)
 - 3 yemek kaşığı süt
 - 2 yemek kaşığı bal (aslında 4 yemek kaşığı şekerdi)
 - 3 su bardağı mısır gevreği
 
YAPILIŞI
- Krem şanti ve soğuk süt mikserle köpürene kadar çırpılır.
 - Yumurtalar tek tek kırılarak köpürtüp tekrar kırılır.
 - Şeker ve vanilya eklenerek çırpılır.
 - Un ve kabartmatozu elenerek eklenir.
 
- 1-2 dakika daha çırpılıp yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba dökülür.(büyük boya)
 - Aslında kare yada dikdörtgen fırın kabına dökülür diyordu.
 - Önceden ısınmış 170 derecelik fırına konulur.
 - Fırında 20 dakika pişerken üst malzemesi hazırlanır.
 - Tereyağı eritilir.
 - Bal (veya şeker) ve süt eklenir.
 - Ocaktan alınır.
 - En son mısır gevreği konulup karıştırılır. ( bu sürede mısır gevreklerin yumuşamaması için beklememesi lazım)
 
- Fırında 20 dakika kalan hamur çıkarılır.( o süre içinde fırının kapağı hiç açılmaz)
 - Mısır gevrekli karışım yavaşça ( burası çok önemli) üzerine kaşıkla konur.
 - Eğer bu işlemi yaparken acele ve çok nazik olunmazsa pastamız tekrar kabarmaz.
 - Tekrar fırına koyarak 20 dakika daha pişirilir.
 

Ellerinize sağlık güzel bir fikir...Denemek isterim ben de. Sevgilerimle,
YanıtlaSilBana da beklerim...:)
Teşekkürler Selda...Umarım deneyince memnun kalırsın...Selamlar...
SilMerhabalar Enis bey hoş geldiniz.Tarifi beğenmiş olup denemenize sevindim.Yazdıklarınızdan da anladığım kadarıyla Almanya'nın o müthiş pasta tatlarını tadan birisiniz...Ayrıca sizin tarçın fikrinizi de beğendim bir daha ki sefere mutlaka deneyeceğim...Selamlar...
YanıtlaSil