11 Temmuz 2013 Perşembe

Milföyde Tavuk Budu

    Sanırım beni tanıyan herkese vermişimdir bu kolay ve şık tarifi...Özellikle yeni evli henüz mutfağa alışmaya çalışan genç bayanlara ;) Ama bu kolay tarifi henüz bilmeyen almayan kaldıysa diye birde buradan paylaşayım istedim... Özellikle yemeklerin yanına tamamlayıcı olabilecek hafif bir tavuk börek karışımı bir şey.Hemen yapımına geçelim isterseniz.



MALZEMELER


  1. Adam sayısına göre tavuk budu (baget)
  2. Aynı sayıda kare milföy hamuru
  3. Tuz ve kara biber
  4. 1 yumurta sarısı
  5. Folyo
YAPILIŞI

  • Butlar yıkanarak üzerini geçecek kadar sıcak su,tuz ve kara biber konulup haşlanır.
  • Haşlanmış butlar sudan çıkarılarak derileri temizlenir.
  • Milföy hamurları buzluktan çıkarıp beş-on dakika yumuşaması için bekletilir.
  • Her bir hamurun ortasına birer tavuk konulur.

  • İki yandan toparlayarak ortada yapıştırılır.
  • Sonra ters çevirerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında milföyler kızarıp pişene kadar bekletilir.
  • Sıcak servis yapılır.
  • Servis yapılırken kemiklerin ucu folyoyla sarılır.
  • Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım nefis olmuş....Bloğunu takipteyim bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. hayatta aklıma gelmezdi =)

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım. Muhakkak deneyeceğim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de dene hiç pişman olmayacaksınız ;)selamlar...

      Sil