28 Mart 2014 Cuma

Kokostar Kurabiye

      Hindistan cevizini ve hindistan cevizli olan her şeye bayılırım.İster pastası,ister kurabiyesi yada şampuan bile olsa tercihimdir.Bu kurabiye epey eski olan bir tariftir.İlk denemede internette artık anonim olan tariflerden birini denedim.Sonuç nasıldı derseniz?Bir şeyler eksik damak tadıma uymadı.Tekrar ve tekrar derken... Nihayet eksik olanı bulup tamamladım.Kendileri artık sizin huzurunuza sahne almaya hazır bir tada ve olgunluğa eriştiğini düşünüyorum.İlk yaptığımda iç harcı olan hindistan cevizli kısım insanı boğan cinsten kuruydu.İç harcının yumuşaklığını yakalamanın en güzel yolu da daha önce paylaştığım kokobon ve kokostarın iç harcında kullandığım (deneye yanıla bulduğum)süt reçelini kullanarak iç harcını yumuşacık hale getirdim.Nasıl olduğunu merak ederseniz hemen yapımına geçelim...



MALZEMELER (35-40 tane kurabiye için)


  1. 250 gr tereyağı
  2. 1 su bardağı pudra şekeri
  3. 3 yemek kaşığı kakao (miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
  4. 1 çay bardağı sıvı yağ (küçük tip çay bardağı)
  5. 1 kabartma tozu
  6. 1 vanilya
  7. 4 su bardağı un(200 ml lik su bardağı)(son bardağı yavaş yavaş ekleyerek un miktarını kendiniz belirlersiniz)
  8. 2 yumurta (birinin akı içine)
İÇ HARCI

  1. 1 yumurta akı
  2. 2 buçuk 3 su bardağı hindistan cevizi
  3. 1 çay bardağı yoğunlaştırılmış konsantre süt (moloko-süt reçeli)
  4. (Süt reçelini göz kararı azaltıp çoğalabilir.Hindistan cevizi yuvarlanıp toparlanacak kadar yumuşayana kadar eklenir)
ÜZERİ İÇİN

  1. 80 gr lık bir paket sütlü yada bitter çikolata
YAPILIŞI

  • Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
  • Hamur malzemeleri karıştırarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Kabın ağzını streçle kapatarak dolapta 15 dakika kadar bekletilir.
  • İç malzeme karıştırarak küçük toplar yapılır.(toplar yuvarlanırken hafif ele yapışır kıvamda oluyor)
  • Hamurda avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp elde içli köfte gibi açılır.Ortalarına hindistan cevizi topları konulur.

  • Hamurlar kapatılarak yuvarlanır.(delik bırakmadan)
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısınmış 180-200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.(fırınınızın ısısına göre ayarlayın)
  • Çikolata benmari usulü eritilir.
  • Arzu edilirse kurabiyeler batırılıp çıkarılır.



  • Yada üzerilerine hızlıca incecik akıtılır.Kalın,kilitli buzdolabı poşetine erimiş çikolatayı doldurup iğneyle delerek incecik akıttım)
  • İçine konulan nemli harçtan dolayı diğer kurabiyeler gibi haftalarca taze kalmaz.Ancak 1-2 gün aynı kalacağını düşünüyorum.
  • Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık .çok düzgün duruyor.. afiyetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim...Zannedersem her şeyin düzgün duranı sevmemden kaynaklanıyor :) sevgiler...

      Sil
  2. Eline sağlık hülya abla anneme söyliyimde yapsın canım çektii :)


    abla vaktin olursa bu yayınada bakarmısın bi ara

    http://ogrenmengerek.blogspot.com.tr/2014/03/banner-blogu.html

    YanıtlaSil
  3. Bencede yapsın :) teşekkürler...

    YanıtlaSil