MALZEMELER (24 TANE MİNİK RULO BÖREK İÇİN)
- 12 yaprak milföy hamuru (yani ikili bir şekilde yapışık olan 6 tane milföy)
 - 1 kase mısır nişastası
 - Üzerine 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ
 
İÇ HARCI İÇİN
- 400 gr kadar kıyma
 - 2 orta boy kuru soğan
 - 3 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ karışık kullandım.(kıymanın yağlılık oranına göre artılıp eksilebilir)
 - Karabiber,kırmızı biber ve tuz
 - 2-3 yemek kaşığı kuş üzümü
 - 2-3 yemek kaşığı çam fıstığı
 
YAPILIŞI
- Kıyma bir tavaya konularak suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
 - Suyunu çekince yağ ve ince yemeklik doğranmış soğanlar eklenerek ocağın altı kısılır.
 - Ara sıra karıştırılarak kavrulur.
 - Kuş üzümlerini yıkayarak sıcak suda 15 dakika bekletilir.
 - Tavaya çam fıstığını koyarak ocağı kısıp renk alana kadar fıstıklar kavrulur.
 - Kavrulan kıymanın içine baharatlar ve suyu süzülmüş üzüm ve kavrulan fıstıklar eklenerek soğumaya bırakılır.
 - Milföy hamurlarını buzluktan çıkararak on dakika kadar dışarıda bekletilir.
 - İkili bir şekilde olan milföyü merdaneyle çok az açılır.Yani neredeyse iki katı olana kadar.
 
- Çay süzeği yardımıyla her yerini kaplayacak şekilde mısır nişastası elenir.(işin sırrı ve püf noktası burada yani milföyün fazla yağını alarak böreğimizi çıtırlaştıran unsur)
 - İç harcı ince uzun bir şekilde konulur.
 
MIMMMM.OSA NASIL YERDİMM,ÇITIR,ÇITIR..ELLERİNE SAĞLIK HÜLYACIM..bENDE SIK SIK YAPIYORUM,HER YİYEN BAYILIYOR..
YanıtlaSilNurşencim sağol canım :) ımm yenmez mi çıtır çıtır...
Sil