27 Haziran 2014 Cuma

Bolonez Soslu Lazanya

      Yanında buz gibi bir içecekle tek başına bir ziyafet olacak lezzette bir yemektir bolonez soslu lazanya.Hemen kısaca tarife geçelim...



MALZEMELER


  1. 1 paket barilla lazanya (haşlanmadan yapılan)
  2. Bolonez sos
  3. Beşemal sos
  4. Rende permesan
  5. Rende kaşar
BOLONEZ SOS İÇİN

  1. 500 gr kıyma
  2. 2-3 tane orta boy soğan
  3. 1 küçük havuç
  4. 1-2 tane domates
  5. 1 yemek kaşığı salça (arzuya göre)
  6. Tuz,karabiber
  7. 2-3 kaşık tereyağı ve zeytinyağı karışımı
BEŞAMEL SOS

  1. 500 ml.süt
  2. 1 yemek kaşığı tereyağı
  3. 2 yemek kaşığı un
  4. 2-3 çentik muskat cevizi
  5. Tuz ,karabiber
YAPILIŞI

  • Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Yağ ekleyerek sırayla soğan,küçük doğranmış havuç kavrulur.
  • Arzuya göre salça eklenerek karıştırıp kabuğu soyulup küçük doğranmış domates eklenir.
  • Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Beşamel sos için un ve tereyağı hafif kavrulduktan sonra soğuk sütü ekleyerek karıştırarak kaynatılır.
  • Koyulaşınca içine muskat cevizi,tuz ve karabiber eklenir.
  • Kare fırın kabının içine lazanyalar dizilir. (yan yana üç tane dizdim)
  • Üzerini beşamel sosla kapatılır(incecik)
  • Üzerine bolonez sos yayılır.
  • Biraz permesan birazda kaşar serpilir.
  • Tekrar aynı işlem tekrarlanır.
  • Üçüncü kez de tekrarladıktan sonra en üste gelen lazanyadan sonra beşamel ve peynir rendeleri serpilir.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkardıktan sonra kendine gelmesi için on dakika dinlendirilir.
  • Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Bayılırım,uzun zamandır yapmıyorum,iyi fikir yarın iftara yapalım..ellerine sağlık hülyacım..

    YanıtlaSil
  2. Pek severim lazanyayı bu versiyonu da çok iyi görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten güzel oluyor.Teşekkürler...

      Sil