8 Haziran 2014 Pazar

Magma Kek (Çilekli)

      Magma kek,bana göre harika ötesi nefis bir kek veya pasta veya Türkiş çiskek ;) Kesinlikle denenmeli bir tarif.Bir taşla beş kuş vurma gibi bişey ;) Hem yapımı oldukça kolay, hemde tadı süper.Kek emeğiyle  pasta tadına kavuşmak isteyenler için nefis bir tarif.Vişne,çilek yada ahududuyla yapılan bu kekin yapılışını merak ettiyseniz buyurun hemen yapalım...



MALZEMELER


  1. 3 yumurta
  2. 1 çay bardağı şeker
  3. 1 çay bardağı süt 
  4. 1 çay bardağı sıvıyağ
  5. 1 limonun kabuğunun rendesi (ince)
  6. 2 su bardağı un
  7. 1 vanilya
  8. 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
KREMASI

  1. 1 litre süt
  2. 7 yemek kaşığı şeker
  3. 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  4. 4 yemek kaşığı un
  5. 200 gr lık bir paket labne
  6. 1 vanilya
SOSU İÇİN

  1. 1 su bardağı robottan geçirilmiş çilek
  2. 1 çay bardağı su
  3. 1 çay bardağı şeker
  4. 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  5. 1 yemek kaşığı limonsuyu
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN

  1. 6-7 tane irice çilek
YAPILIŞI

  • Krema için labne ve vanilya harici bütün malzemeler eklenerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Ocaktan alınıp ılınınca içine labne ve vanilya eklenerek mikserle 2-3 dakika çırpılır.
  • Kek için şeker ve yumurtalar mikserle köpük haline getirilir.
  • Un ve kabartmatozu hariç malzemeler eklenip çırpılır.
  • Un ve kabartmatozu en son eklenip 1-2 dakika daha çırpılır.
  • Yaklaşık 26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.
  • Kek hamuru kalıpta çok az görünse de krema bölümü eklenince yükselip çoğalacaktır.
  • Önceden hazırlanan kremayı kek hamurunun altı yerine tek tek göz yaparak yavaşça oradan konulur.
  • Yani kek hamuruyla kremanın birbirine karışmamasına dikkat edilir.
  • Önceden ısınmış 170-180 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkararak soğumaya bırakılır.
  • Krema bölümleri hafif çukur görünecektir.
  • Sos için su ile nişastayı karıştırdıktan sonra tencereye koyarak üzerine robottan geçirilmiş çilek ve limonsuyu konularak karıştırıp kaynatılır.
  • Kek ve sos ayrı ayrı soğuduktan sonra servis yapmadan bir saat önce kekin çukur yerleri sosla doldurulur.
  • Üzerilerine kesilerek şekil verilmiş çileklerle süslenerek buzdolabında servise kadar bekletilir.
  • Kalan sosu servis yaparken arzu eden kullanması için birlikte servis yapılabilir.
  • Dilimleyince dışı kek içi yumuşacık pastamız hazır.
  • Afiyet olsun.

NOT;ben bu keki daha küçük bir kalıpta yarı ölçüyle yaptım.Size verdiğim ölçü büyükçe yaklaşık 26 cm lik kalıp için.

YİNE NOT ;) Tarifin ana hatlarını Pelicheften alıp değişiklikler yaparak kullandım.

6 yorum:

  1. Nefis oluyor bu kek ,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nurşencim.Gerçekten hem nefis hemde çok şık bir kek oluyor.

      Sil
  2. Ellerine sağlık Hülyacım.
    Çok lezzetli ve eğlenceli bir pasta oluyor.
    Görünüm harika...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Pırılcım.Evet çok eğlenceli sanki sihirli bir kek bence.Kek yap pasta olsun :)

      Sil
  3. Off offf off o na da nesi harika görünüyor ve acayip lezzetli olduğundan da emininm ellerine sağlık canım takibimdesin sakın unutma:))

    YanıtlaSil