14 Haziran 2014 Cumartesi

Hindistan Cevizi Dolgulu Kek

       Hindistan cevizli ürünleri sevenler buraya gelsin lütfen. İçi yumuşacık hafif mi hafif dolgulu nefis bir kek yapmak ister misiniz? Bu nefis tadı bekletmeden size sunmak istedim.Arzuya göre sıcakken üzeri benmari usulü eritilmiş çikolatayla kaplanır veya üzerine akıtılabilir. Şiddetle öneririm. Hazır kek kıvamında olan bu keki merak edenler için hemen yapımına geçelim...



MALZEMELER


  1. 3 yumurta
  2. 1 çay bardağı şeker
  3. 2 çay bardağı süt
  4. 150 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
  5.  2 su bardağı un
  6. 1 kabartma tozu
  7. 1 vanilya
  8. 2 yemek kaşığı kakao
  9. 1 çay kaşığı nescafe
  10. 1 paket hazır kakaolu puding (toz haliyle)
DOLGUSU

  1. 2 buçuk su bardağı hindistan cevizi
  2. 1 kutu (yaklaşık 350 gr)konsantre süt (nam-ı diğer moloko,süt reçeli,yoğunlaştırılmış süt)
YAPILIŞI

  • Yağ eritilerek soğumaya bırakılır.
  • Fırın 180 derecede ısıtılır.
  • Yumurtayla şeker köpük haline gelene kadar çırpılır.
  • Yağ,süt eklenerek çırpılır.
  • Kalan malzemeleri ekleyerek hamur 1-2 dakika çırpılır.
  • Kek kalıbı yağlanarak hamurun yarısı dökülür.
  • Dolgusu için yoğunlaştırılmış sütle hindistan cevizi iyice karıştırılır.
  • Orta kısma gelecek şekilde yuvarlak şekilde konuluır.



  • Kalan hamur konularak her tarafı kapatılır.



  • Sıcak fırına konularak yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.
  • Arzuya göre üzerine benmari eritilmiş çikolatayla kaplanır(tavsiye ederim)
  • Ben hem 50 gr bitter hemde 50 gr sütlü çikolatayı üzerine akıtarak süsledim.
  • Soğuyunca dilimleyerek servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Puding kek hamuruna mi konuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hamurun icine toz halinde eklenir.

      Sil
  2. Normal taze sütle olmazmi aceba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sutle olmaz ama onun yerine bir paket krema yani 200 gr birde yarim su bardagi kadar pudra sekerini karistirip icine hindistancevizi karistirilir.(seker miktari artirilabilir )ayni tadi yakalasiniz.selamlar...

      Sil