MALZEMELER
- 1 paket barilla lazanya (haşlanmadan yapılan)
 - Bolonez sos
 - Beşemal sos
 - Rende permesan
 - Rende kaşar
 
BOLONEZ SOS İÇİN
- 500 gr kıyma
 - 2-3 tane orta boy soğan
 - 1 küçük havuç
 - 1-2 tane domates
 - 1 yemek kaşığı salça (arzuya göre)
 - Tuz,karabiber
 - 2-3 kaşık tereyağı ve zeytinyağı karışımı
 
BEŞAMEL SOS
- 500 ml.süt
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 2 yemek kaşığı un
 - 2-3 çentik muskat cevizi
 - Tuz ,karabiber
 
YAPILIŞI
- Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
 - Yağ ekleyerek sırayla soğan,küçük doğranmış havuç kavrulur.
 - Arzuya göre salça eklenerek karıştırıp kabuğu soyulup küçük doğranmış domates eklenir.
 - Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar kavrulur.
 - Beşamel sos için un ve tereyağı hafif kavrulduktan sonra soğuk sütü ekleyerek karıştırarak kaynatılır.
 - Koyulaşınca içine muskat cevizi,tuz ve karabiber eklenir.
 - Kare fırın kabının içine lazanyalar dizilir. (yan yana üç tane dizdim)
 - Üzerini beşamel sosla kapatılır(incecik)
 - Üzerine bolonez sos yayılır.
 - Biraz permesan birazda kaşar serpilir.
 - Tekrar aynı işlem tekrarlanır.
 - Üçüncü kez de tekrarladıktan sonra en üste gelen lazanyadan sonra beşamel ve peynir rendeleri serpilir.
 - Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 - Fırından çıkardıktan sonra kendine gelmesi için on dakika dinlendirilir.
 - Afiyet olsun...
 
Bayılırım,uzun zamandır yapmıyorum,iyi fikir yarın iftara yapalım..ellerine sağlık hülyacım..
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Selamlar...
SilPek severim lazanyayı bu versiyonu da çok iyi görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEvet gerçekten güzel oluyor.Teşekkürler...
Sil