14 Haziran 2014 Cumartesi

Kabaklı Çıtır Muska Böreği

       Bugün yıllardır çok severek yaptığım muska böreğini paylaşmak istiyorum.Kabak,kaşar ve dereotu karışımı acayip yakıştırıyorum.İç harcı için tabi ki tercih sizin.



MALZEMELER


  1. 3 tane yufka
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ
  3. 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  4. 1 çay bardağı su
  5. Üzeri için yumurta sarısı ve bir kaşık yağ
İÇ HARCI

  1. 1 kuru soğan
  2. 3 tane orta boy yemeklik kabak
  3. 1 kase kadar rende kaşar
  4. 1 tutam dereotu (istemeyen koymayabilir)
  5. 2-3 kaşık zeytinyağı (veya tereyağı da olabilir)
  6. Karabiber, tuz.
YAPILIŞI
  • Soğan incecik kıyılıp tavada yağla birlikte kavrulur.
  • İri rendelenmiş kabağı ekleyerek ağzı açık tavada harlı ateşte kavrulur.
  • Suyu kalmadan kavurduktan sonra ocaktan alınıp tuz ,karabiber eklenerek soğumaya bırakılır.
  • Soğuyunca içine kaşar ve dereotu eklenir.
  • Ayrı bir tarafta sıvı ,tereyağı ve su karıştırılır.
  • Yufka yayılarak fırçayla her tarafına sulu yağdan sürülür.
  • Yufka ikiye katlanır.
  • Tekrar sulu yağdan sürülerek yaklaşık üçer parmak enliliğin de 7-8 tane uzunlukta olacak şekilde kesilir. 
  • İç harçtan uç kısımlarına konulur.
  • Bir sağa bir sola olacak şekilde katlayarak muska şekli verilir.
  • Ben her iki taraftaki küçük kalan yufka parçalarını yan yana koyarak diğerleri büyüklüğünde bir parça daha elde ettim.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerilerine yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısınmış 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Eğer hemen yapmak istemeyip buzlukta hazır olsun derseniz muskaları yaptıktan sonra yan yana buzluk poşetine dizerek buzlukta bekletebilirsiniz.Yalnız pişirmeden yaklaşık 20-30 dakika önce çıkarıp buzu eridikten sonra fırına konulur.
  • Afiyet olsun...
  • Küçük bir uyarı,eğer muskaları sararken özen göstermeden kenarlarda açıklık bırakılırsa içindeki malzemeler ve kaşar pişerken dışarı taşabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder