26 Haziran 2014 Perşembe

Frambuazlı & Çikolatalı Parfe

       Yaz için muhteşem bir tarifle yine beraberiz sevgili hanımlar ve beyler.Hemde o kadar avantajlı ki hazırlayarak buzlukta kapalı bir kapta haftalarca bekletebilirsiniz.Hem her an elinizin altında hazır bir tatlınız olur hemde son anda yapma zorunluluğunuz olmaz.Ben bugün meyve olarak frambuaz kullanmış olsam da siz arzuya göre orman meyvelerinden kullanabilirsiniz.Yapımı biraz çeşitli malzeme ve alengirli dursa da bereketli oluyor.


MALZEMELER (18 tane muffin kalıbına)


  1. 80 gr bitter çikolata
  2. 2 yumurta
  3. 1 vanilya
  4. 1 poşet orman meyveli krem şanti (150 ml sütle)
  5. 1 poşet kakaolu krem şanti (150 ml sütle)
  6. 1 kase frambuaz
  7. 1 çay bardağı toz şeker
  8. 1 çay kaşığı nescafe
  9. 1 paket yulaflı burçak bisküvi
  10. 70 gr tereyağı
  11. Üzeri için hazır meyveli sos veya çikolatalı sos kullanılabilir.
YAPILIŞI

  • Bisküvi robottan geçirilerek içine eritilmiş tereyağı konulup karıştırılır.
  • Yumurtalar akı ve sarıları ayrılır.
  • Akların üzerine bir çimdik tuz atarak köpük olana kadar çırpılır.
  • Sarılara vanilya ve 1 çay bardağı şekeri ekleyerek açık sarı olana kadar çırpılır.
  • Akı ve sarısı yavaşça birbirine karıştırılır.
  • Orman meyveli ve kakaolu şantiler ayrı ayrı çırpılır.
  • Kabartılmış yumurtanın yarısı orman meyveliye diğer yarısı da kakaoluya eklenir.(yavaşça)
  • Orman meyveli krem şantiye meyveleri eklenerek bir kenara alınır.
  • Kakaolu krem şantiye nescafe ve gerekirse kakao eklenebilir.(isteğe göre)
  • Çikolata benmari usulü eritilerek ara sıra karıştırıp soğutulur.
  • Muffin kalıplarına 2 şer kaşık orman meyveli karışımdan konulur.
  • Üzerine çok  ince olacak şekilde çikolata akıtılır.(yerken çıtırt demesi için ;) eğer kalın akıtırsanız çok beklersiniz çıtırtıyı ; )
  • Çikolatanın üzerine kakaolu karışımdan konulur.
  • Tekrar incecik bir çikolata akıttıktan sonra bisküvi kırıklarından üzerilerini kapatacak kadar konulur.(ters çevirince bisküvi altta kalacak)
  • Kapalı bir kaba koyarak buzlukta bir gece bekletilir.
  • Servis yaparken ters çevirerek kalıptan çıkarıp (silikon kalıp kullandım)üzerine arzuya göre sos dökülebilir.
  • Meyvelerle süslenerek servis yapılır.
  • Afiyet olsun...içiniz ferah olsun...

4 yorum:

  1. Biz bu tarifi yaptık çok da beğendik iftarlarımızı süsleyen ferahlatıcı bir lezzet oldu çok teşekkür ederiz. Ama bu çikolatayı ince bir katman halinde yaymak pek de kolay olmadı acaba bir püf noktası var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Merve.Sizin de ellerinize sağlık.Çikolatayı ince dökemiyorsanız eğer akıtırken ip gibi ince gezdirin.(yani kafes gibi araları açık bir şekilde)Zaten ikinci tabakayı koyarken o birleşecektir.Selamlar...

      Sil
  2. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil