27 Mayıs 2015 Çarşamba

Çilekli & Süt Kremalı Pasta

      Bugün sevgili arkadaşıma hediye olarak yapıp götürdüğüm çilekli pasta.Daha önce blogumda yapıp paylaştığım süt dilimi pastasının kat kat halini gözümün önüne getirdim.Neden olmasın? Diyerek denedim.Hızımı alamayarak iki defa yaptım.Lezzeti çok güzel ve yumuşacık oldu.Gerçi havanın sıcaklığı azizliğine uğrayarak gidene kadar krema bölümü hafif yumuşamıştı.Yapımı bildiğiniz pastalardan az farklı.Ben 23 cm lik kelepçeli kalıpta 4 kat keki ayrı ayrı pişirdim.Eğer kalıbınız az daha büyükse veya katlar az daha kalın olmasını isterseniz 4 yerine 3 kat kek de yapabilirsiniz.Bu size kalmış bir şey.Hemen yapımına geçelim...



MALZEMELER

KEK İÇİN

  1. 4 yumurta
  2. 8 yemek kaşığı şeker
  3. 8 yemek kaşığı un
  4. 1 çay kaşığı nescafe
  5. 3-4 yemek kaşığı kakao
  6. 1 kabartma tozu
  7. 1 vanilya
  8. 1 su bardağı yoğurt
  9. 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml lik su bardağı)
KREMA

  1. 2 poşet krem şanti
  2. 2 yemek kaşığı bal
  3. 200 ml lik bir paket krema
  4. 1 çay kaşığı limonsuyu
  5. (SÜT YOK)
AYRICA

  1. 1 kg kadar çilek
  2. 3 paket 80 gr lik çikolata (1 paket sütlü,2 paketi bitter kullandım)
NOT;eğer üzerinin çıtır çikolatalı olmasını istiyorsanız çikolata benmari usulü eritilerek pastanın üzerine dökülür.(ben öyle yaptım)Yada daha kremamsı olsun isterseniz çikolatanın içine 1 paket(200gr) Krema konulabilir.

YAPILIŞI

  • Fırın 150 derecede ısıtılır.
  • Şeker ve yumurta mikserle çırpılır.
  • Diğer malzemeler eklenerek çırpılır.
  • Kelepçeli kalıbın alt tarafına yağlı kağıt sıkıştırılır.
  • Kek hamurundan alt tabanı kapatacak kadar hamur ince bir şekilde yayılır.

  • Bu şekilde dört tane ayrı ayrı ince kek yapacağız.
  • Fırına konulur.
  • İki dakika sonra fırın açıp kapatılır ki kek kabarmasın.
  • 12 dakika sonra fırından alınıp yağlı kağıtla birlikte kalıptan çıkarıp kenara soğumaya bırakılır.
  • Bu şekilde yeni bir yağlı kağıt sererek tekrar aynı işlem yapılır.
  • Dört defa ayrı ayrı kek yaparak çıkarılıp soğutulur.



  • Krema malzemelerini mikserle çırparak koyulaştırılır.
  • Kekler soğuyana kadar krema dolapta soğutulur.
  • Pasta konulacak geniş bir tabağa alt taban olarak kekin biri konulur.
  • Kelepçeli kalıbın kelepçe kısmına streç sarılır.(beklerken metal kokusu sinmesin.Püf noktası)
  • Alt taban kekin üzerine kelepçe yerleştirilir.
  • Spatulayla kekin üzerine çok az krema sürülür.
  • Çilekler ortadan (enine)kesilir.
  • Kelepçeye doğru dışa bakacak şekilde dizilir.
  • Üzerine krema yayılır.
  • İkince tabaka kek konularak el ile hafif basılır.
  • Tekrar aynı işlem yapılarak bu şekilde katlar hazırlanır.
  • En son kek kapak olarak kapatılıp hafif basılır.
  • Yani dört kat kek üç kat ara krema ve çilek katı.
  • Üzerini streçle kapatarak en az 2-3 saat dolapta dinlendirilir.



  • Çikolata benmari usulü eritilir.
  • Kelepçesi çıkan pastanın üzerine pürüzsüz bir şekilde sıcakken dökülür.
  • Çikolata hafif donmaya başlarken çilekler ortaya dizilir.
  • İkinci bir kat çileği dizerken dökülmesin diye çileklerin alt tarafı hafif çikolataya batırılarak dizilerek süslenir.
  • Dolapta soğutulup çikolata donunca servis yapılır.
  • Afiyet olsun...
Sevgili Haticenurcum seni göremesek de pastamı umarım beğenmişsindir ;) Afiyet olsun tatlım ;)

4 yorum:

  1. Nefis olmuş,bayıldım..Çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begenmis olmaniza sevindim.Cok tesekkur ederim.selamlar...

      Sil
  2. Merhabalar.

    Çilekli süt kremalı pastanız çok nefis ve enfes görünüyor. Tadının da görüntüsüyle yarış eder bir lezzet de olduğuna eminim. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep bey.Guzel tenennileriniz ve begeniniz icin cok tesekkur ediyorum.Selamlar...

      Sil