18 Mayıs 2015 Pazartesi

Krepte Sebzeli Biftek

    Uzun süredir pasta,börek baktım yemek paylaşımı pek yok.Ee ramazanda yaklaşıyor.Malumunuz iftar sofraları ve davetler yaklaşıyor.Yapımı birkaç aşamadan oluştuğu için oyalayan ama bir o kadar da lezzetli bir yemek.Son anda da yapmak gerekmiyor.Bir kaç saat önce yaparak tepsiye dizip servis yapılacağı zaman kaşarla buluşturup fırınlanır.Kaç aydır bu enfes yemek arşivimde sizlerle buluşmak için bekliyor.Kısmet bu günmüş.Yapımını merak ederseniz hemen başlayalım.



MALZEMELER (yaklaşık 8 porsiyon )

İÇ HARÇ


  1. 750 gr dana biftek
  2. 1 orta boy kuru soğan
  3. 4-5 diş sarımsak
  4. 2 adet yeşil biber
  5. 2 kırmızı kapya biber
  6. 250 gr mantar
  7. 100 gr tereyağı
BEŞAMEL SOS

  1. 1 yemek kaşığı tereyağı
  2. 2 yemek kaşığı un
  3. 1 buçuk su bardağı süt (300 ml süt)
  4. Muskat
KREP

  1. 2 yumurta
  2. 1 su bardağı su (200 ml)
  3. 1 su bardağı süt
  4. 1 buçuk su bardağı un
  5. Tuz
  6. Üzerine koymak için iyi cins kaşar peyniri
YAPILIŞI

  • Biftekleri ince uzun jülyen tarzı doğranır.
  • Geniş ve yayvan bir tavaya tereyağı konulup eritilir.
  • İçine doğranmış etler konularak harlı ateşte ara sıra karıştırarak kavrulur.

  • Yarım halka doğranan soğanlar eklenerek kavrulur.
  • Sarımsaklar ince doğranıp eklenir.
  • Biberler jülyen doğranıp eklenir.
  • Mantar ince doğranarak ayrı bir yerde suyunu çekene kadar pişirilip suyunu çekince kavrulmuş olan malzemelerin üzerine eklenir.
  • Üzerine taze çekilmiş karabiber ve tuzunu ayarlayıp ocak kapatılır.
  • Beşamel sos için muskat hariç diğer malzemeler tencereye konularak telle karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Ocağı kapatmadan önce tuz ve bıcakla kazınarak 2-3 çentik muskat cevizi atılıp karıştırılır.
  • Beşamel sosu ocaktan alarak tenceredeki sebzeli etin içine döküp karıştırılır.
  • Krep için malzemeler karıştırıp pürüzsüz yapılır.
  • Kek hamurunun biraz daha akıcı hali olmalı( eğer değilse azcık su eklemesi yapılabilir.)
  • Krep tavası ısıtılır.
  • Fındık kadar tereyağı atarak peçete yardımıyla tavaya basarak sürüp yağlanır(krepin püf noktası)
  • 1 kepçe hamur döker dökmez tavayı yayıp her tarafına ince bir şekilde yayılır.
  • Pişince spatulayla çevirip diğer yüzeyi pişirilir.
  • Pişen kreplerin içine bolca harç koyarak sarılır.(krepli noktalı kısmı dışa getirilir)
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Servis yapmadan önce üzerine bolca kaşar rendesi konularak fırınlanır.(yada kalın bir dilimde konulabilir)
  • Kaşarlar eriyip hafif kızarmaya başlayınca hemen soğutmadan servis yapılır.
  • Arzuya göre krepteki sebzeler değişebilir.(kabak,patlıcan gibi)
  • Kaşar koyma aşamasına göre hazırlayıp buzlukta daha sonra kullanmak için kalabiliyor.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Mımmmm Nefis görünüyor,çok şık çok lezzetli olmuş..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil