5 Mayıs 2015 Salı

Magnolia ( Türk usulüne çevrilmiş ;)

     Neleri bozup Türk usulü yapmadık ki ;) Tiramisu mu dersiniz ?Pizza mı dersiniz? Magnolia da bunlardan biri.Orjinali bol bol krema yani hep krema.Tadı çok güzel ama sunumu biraz salaş.Löp diye tabağa atııp üzerine de ezik bebe bisküvisi;) Yani dişsiz ve bebelere göre de yenmesi çok kolaydır ;) Amaa bizim Türk milleti naptı? Biz azcık düzeni intizamı severiz ya.Bunu bir güzel hafifleştirip kup mı dersin bardak mı? Süsleyip püsleyip al sana Türk usulü oldu.Hala denemeyen varsa buyurun birde benim tarifimle deneyin derim.



MALZEMELER (10 bardak)


  1. 1 litre süt
  2. Yarım su bardağı un (200 ml lik su bardağı)
  3. Yarım su bardağı mısır nişastası
  4. 1 su bardağı șeker (çok tatlı sevmeyenler bir parmak eksikte koyabilir )
  5. 1 vanilya
  6. 2 yemek kaşığı kadar tereyağı (yaklaşık 80-100 gr)
  7. 1 paket krema (200 gr)
  8. 1 poşet krem şanti
AYRICA

  1. 1 paket yulaflı bisküvi (veya bebe)
  2. Çilek,muz
YAPILIŞI

  • Süt,nişasta,un,șeker  tencere konularak muhallebi gibi koyulaşana kadar pişirilir.
  • Ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilya atılır.
  • Ilıyınca mikserlenir.
  • Buzdolabına koyup buz gibi olana kadar soğutulur. (püf noktası)
  • Dolaptan alarak içine bir poşet krem şanti (toz şeklinde) ve krema konularak mikserlenir.
  • Bisküvi robotta çekilir.
  • Bardakların içine birer kaşık muhallebi konulur.
  • Yarıya kesilmiş çilekler bardakların kenarlarına dizilir.
  • Üzerine 1-2 kaşık daha muhallebi koyduktan sonra önce bisküvi kırıntısından 1-2 kaşık sonra muz dilimleri konulur.
  • Üzerine tekrar muhallebi koyarak bardaklar doldurulur.
  • Kalan bisküviler bardakların ağzına konularak buzdolabına kaldırılır.
  • Servis yapmadan önce çileklerle süslenir.
  • Afiyet olsun.
  • Yapımı oldukça kolay tatlılar hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder