29 Mayıs 2015 Cuma

Ev Yapımı Limonlu Dondurma

       Limonlu dondurma yapmamı isteyen arkadaşımı hiç kırar mıyım? Tabi ki kırmam hemen yaparım.Ev yapımı dondurmalar bir kaç sınıfa ayrılır.Bunlardan en yaygın olan bir kaçını hemen sayayım.Saf saleple olanı (orjinal olanı bu),frigo tarzı yani dondurulmuş meyve püresiyle.Krem şantiyle yada çiğ yumurtayı köpürterek yapılanı.Yada en sonuncusu ve en kolayı olan süt reçeliyle yani yoğunlaştırılmış süt ile yapılanıdır.Ben bu yolu tercih etsem de en kısa zamanda diğer dondurmaları da sizler için deneyip sunacağım.Hemen yapımına geçelim.



MALZEMELER


  1. 1 kutu yoğunlaştırılmış süt (moloko veya süt reçeli)350 gr oluyor.
  2. 1 paket krema (200 ml )
  3. 2-3 tane limonun suyu (200 ml lik 1 su bardağı.Eğer eksik kalırsa sütle tamamlanabilir.)
  4. 2 limonun kabuğu ( ince rendelenmiş halde)
YAPILIŞI

  • Süt reçeli derin cam bir kaba konulur.
  • Üzerine(soğuk) krema eklenerek mikserle önce düşük devirde 2-3 dakika sonra yüksek devirde çırpılır.
  • Krem şanti gibi olunca olmuştur.
  • İçine limon kabuğu ve rendesi eklenerek karıştırılır.
  • Bütün malzeme iyice karışması lazım.
  • Cam yada paslanmaz çelik olan bir kaba koyarak ağzı streçle kapatılır.
  • Buzluğa koyarak 2 saate bir açıp iyice karıştırıp geri ağzı kapatılır.
  • Bu şekilde yaklaşık 8-9 saat buzlukta kalır.
  • Dondurmamız hazırr...
  • Ben üzerinde çikolata sosu ve Antep fıstığı kullandım.
  • Tatlı ekşiyi yada limonu seviyorsanız marketlerdeki sütlü buzlu yiyecek diye not düşerek satılan ürünlerden bin kat daha kaliteli dondurmayı denemenizi tavsiye ederim.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder