5 Mayıs 2015 Salı

Süt Dilimi veya Süt Kremalı Pasta

   Selam süt abi sen süt ben süt dilimi diye reklamlar da hep çıkardı.Hatırladınız mı? O günlerde hep aklımdaydı bunu evde yapsak nasıl olur diye.Şu gün bu gün derken kısmet bu güneymiş.Kesinlikle yapımı hayatta yapacağınız en kolay ve en lezzetli pasta diyebiliriz.Özellikle çocuklu olanlar demesini tavsiye ederim.(gerçi büyükler de çok beğeniyor;)Hemen yapımına geçelim.Ben malzemeyi 30 cm lik iki tepside yaptım.Eğer o kadar tepsiniz yoksa büyük kare fırın tepsisinde yaparak ortadan kesip yarı bölümü üzerine kapatılabilir.



MALZEMELER (bu malzemeyle 15 tane süt dilimi pasta çıkıyor eğer daha az olsun isterseniz yarı ölçü kullanabilirsiniz)


  1. 4 yumurta
  2. 8 yemek kaşığı pudra şekeri
  3. 8 yemek kaşığı un
  4. 3-4 yemek kaşığı kakao
  5. 1 su bardağı sıvı yağ(200 ml lik su bardağı)
  6. 1 su bardağı yoğurt
  7. 2 paket vanilya
  8. 1 paket kabartmatozu
ARA KREMA

  1. 2 paket krema (200 gr lık yani 400 gr lazım)
  2. 2 poşet krem şanti
  3. 2 çay kaşığı limon suyu
  4. 2 yemek kaşığı bal
ÜZERİ İÇİN

  1. Arzu edilirse 50 gr kadar çikolata ve çilek(bunlar olmayabilir)
YAPILIŞI

  • Krema malzemelerini hepsini bir kaba koyarak (süt eklemeden)pürüzsüz olana kadar çırpılır.
  • Bir kenara alarak kekini hazırlamaya başlanır.
  • Yumurta,pudra şekeri ve bir çimdik tuz atıp mikserle çırpılır.
  • Sıvıyağ,yoğurt ve vanilyalar eklenerek çırpılır.
  • Un,kabartmatozu ve kakao elenerek eklenir.
  • Karıştırıp 30-35 cm lik iki tepsiye dökülür.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye spatula yardımıyla yayılır (incecik bir hamur oluyor)
  • Önceden ısınmış 180 derecelik fırına koyup 2 yada 3 defa aralıklarla kapağı açıp birkaç saniye bekletip geri kapatılır ki hamur kabarmasın.
  • Kabaran yer olursa kürdan batırılıp söndürülür.
  • 15 dakika pişirilir.
  • İki kat hamurda ayrı ayrı pişirildikten sonra soğuyunca bir tabağa ters çevrilip kağıdı çıkarılır.(yada bir büyük tepsi ise yarısı servis tabağına konulur.Diğerini üzerine kapatacağız.)
  • Kremayı eşit yükseklikte kalınca yayılır.
  • Yavaşça kırmadan diğer parça kek üzerine kapatılır.
  • El ile hafif bastırarak yapıştırılır.
  • Streçle kapatarak buzdolabında en az 2-3 saat yumuşayıp dinlenmesi için bekletilir.
  • Pastadan ince uzun dilimler oluşacak şekilde kesilir.
  • Kenar kısımlarında incecik keserek alınabilir.(daha düzgün site dilimleri olsun diye)
  • Eğer benim yaptığım gibi çikolata dekoru istiyorsanız çikolatayı benmari usulü erittikten sonra buzdolabı poşetine koyup bir ucu iğneyle delinir.
  • Kekin üzerine hızlıca çizgiler akıtılır.
  • Çikolatayla süsledikten sonra yavaşça bıçakla kesik yerlerinden tekrar bir kesilir ki dilimleri koyarken üzerindeki çizgiler bozulmasın.
  • Arzuya göre üzerine süsler konabilir.
  • Hazırından on milyon bin defa daha yumuşak ve lezzetli pastacıklar hazır.
  • Sizce nasıl olmuşlar ?
  • İçinde bir gram süt olmadan yapılan süt dilimlerimiz ;)
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder