23 Mayıs 2011 Pazartesi

Kedi Dili Pasta (marshmallow dolgulu )

  Uzun süredir bu pastayı yapma arzusu içindeydim ancak bu güne kısmet oldu...Hep kendi kendime bu marshmallow denilen yumuşak pamuk gibi kremayı nasıl yaparlar diye düşünürdüm...Taa ki bu tarifi narçiçeğirenginde görene dek...Biraz karışık gibi görünüyordu ama yaparken anladım öyle değilmiş...Yalnız püf noktalara dikkat etmek gerekiyor...Jöleyi karıştırdıktan sonra ne ılık ne sıcak arası katılıyor şantiye...Jelatin biliyorsunuz yabancı markalar pekte güvenli değil o yüzden alırken dikkat etmek gerekiyor...





MALZEMELER

  1. 1 büyük paket kedi dili bisküi
  2. 250 gr pudra şekeri
  3. 1 su bardağı süt
  4. 1 paket kakao
  5. 3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  6. 1 paket vanilya
  7. 2 su bardağı hindistan cevizi


YAPILIŞI


    • Süt bir kaba konulup ısıtılır.
    • İçine erimiş yağ eklenir.
    • Kakao,şeker ve vanilya eklenir.
    • El girecek ısıdaki bu karışım iyice karıştırılır.
    • Tek tek kedi dili batırılıp sonra hindistan cevizine bulanır.Tek tek tepsiye dizilir.
    MARSHMALLOW MALZEME

    • 1 poşet şanti 1 çay bardağı süt ile çırpılır.
    • 1 yemek kaşığı çilekli jöle yarım su bardağı sıcak suda eritilir.
    • Jöle donmadan ılık hale gelir gelmez şantiye eklenir.
    • Bu ısı ayarı iyi tutmazsa marshmallow oluşmaz krema gibi olur.
    • Kedi dili bisküilere birine krem torbasıyla sıkarak diğer kat üzerine konulur.Yani arada krema kalacak şekilde.
    ÇİKOLATA İÇİN MALZEME

    • 100 gr kadar bitter çikolata
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 2-3 kaşık krema
    • Bu malzemeler birlikte eritilip pastalarımızın üzerine akıtırız.
    • Orjinalinde birde beyaz çikolata akıtılıyordu ama ben onun yerine çakıl taşı çikolata dizdim.
    • Afiyet olsun

    2 yorum: