MALZEMELER ( 4 kişilik )
- Yarım kilo pirzola yada tavuk ( kemikli )
 - 3-4 diş sarımsak
 - 2-3 kaşık tereyağı
 - 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
 
- Düdüklü tencereye etler konulup üzerine sıcak su eklenir.
 - Tuz ve karabiber atılıp 20 dakika kadar pişirilir.
 - Tereyağını ayrı bir pilav tenceresinde eritilir.
 - Dövülmüş sarımsaklar ve bulgur eklenip kavrulur.
 - Üzerine etin suyundan 4 su bardağı eklenir.( her bulgur ayrı miktarda su alır )
 - Suyunu çekip pişince ocak kapatılır.
 - Ayrı bir tavada 1 kaşık tereyağı eritilip pirzolalar ( veya tavuk ) kızartılır.
 - Kısa sürede tavanın ağzı kapalı bir şekilde iki tarafı kızarınca servis yapılır.
 - Yanında bol yeşillikli salata ve ayran tavsiye edilir.
 
boşqabla qaşıq da ahenk teşkil etmiş. Çox lezzetli görünür. Ellerinize kuvvet!
YanıtlaSilTesekkurler feridecim.
YanıtlaSil