11 Aralık 2011 Pazar

Baharatlı Elma Dilimi Patates

    Bizim evde en çok yapılan ve sevilen şeylerden biridir fırın patatesi...Bazan yanında tavuk bazan balık. Bütün et yemeklerinin yanına pek güzel yakışmaktadır...Hem fırında olduğu için de sağlıklı kızartma gibi yağı çok çekmez . Bugün yaptığım ise sade kahvaltı için Üzerine ketçap mayonez  de kullanılabilinir. Baharat arzu etmeyenler sade tuz ve yağla pişirebilir...



MALZEMELER


  1. 1 kg kadar patates
  2. 2-3 yemek kaşığı sıvıyaği
  3. Karabiber , pulbiber , kekik veya köri ( bunlardan hangisini isterseniz )
  4. Tuz
YAPILIŞI

  • Patatesler suyun altında bulaşık teliyle çok güzel yıkanır ( çünkü kabuklarıyla pişeceği için )
  • İri elma dilimi şeklinde doğranır ( kabuklarıyla )
  • Fırın tepsisine konulur.
  • Üzerine tuz , yağ ve arzu edilen baharatlar serpilerek iyice karıştırılır.
  • Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder