27 Aralık 2011 Salı

Mantar Soslu Hindi

Bugün doğaçlama gelişen yemeğim beğeni alınca da paylaşmak istedim ...



MALZEMELER


  1. 500-600 gr kadar hindi biftek
  2. 500 gr mantar
  3. 1 su bardağı süt
  4. 1 yemek kaşığı un
  5. 1-2 kaşık tereyağı
  6. Baharatlar 
YAPILIŞI

  • Hindi etleri iki parmak enliliğin de boyuna kesilerek tuz ve istediğiniz  baharat eklenir . ( ben köri ve karabiber kullandım )
  • Yanmaz tavaya 1 kaşık tereyağı koyup eritilir.
  • Yağ eriyince hindi etleri konulur.
  • Orta ateşte suyunu salıp çekene kadar iki taraflı kızartılır. ( tencerenin kapağı kapalı olarak )
  • Diğer tarafta tencereye mantarları doğrayarak koyup suyunu çekene kadar pişirilir .
  • Ayrı bir tencerede bir kaşık un  bir kaşığa yakın tereyağında kavrulur.
  • Üzerine bir su bardağı soğuk süt ekleyerek çırpma teliyle karıştırılır.
  • Tuz ve karabiber eklenerek muhallebi kıvamına getirilir.
  • Önceden pişirilen mantarlar eklenir.
  • Servis tabağına hindi dilimleri koyarak üzerlerine mantar sosu gezdirilir.
  • Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder