23 Aralık 2011 Cuma

Şakşuka

   Şakşuka her ne kadar şu şarkılardan sonra adını daha bir duyurmuş olsa da  meşhur bir  Akdeniz yemeğidir.
Bizim oralarda Adana  da karışık kızartma denilse de zannedersem Antalya da bu ismi almaktadır . Her neyse ben bugün yağda kızartmak yerine daha diyetik bir kızartma olsun diye fırın tepsisine doğrayıp üzerine hafif sıvı yağ gezdirerek fırında pişirdim . Lezzetinden birşey kaybetmeden kızartma tadı oluyor . Siz nasıl yapmak isterseniz artık öyle yaparsınız .



MALZEMELER


  1. 2 kabak
  2. 3 patlıcan
  3. 2 patates
  4. 3-4 tane yeşil biber
  5. 5-6 diş sarımsak
  6. 4-5 tane olgun domates
  7. Kızartmak için zeytinyağı
  8. 1 limon
  9. 1 yemek kaşığı şeker
  10. Süslemek için maydanoz
YAPILIŞI
  • Kabak , patlıcan ve patlıcan küçük küp doğranıp kızgın yağda kızartılır . ( önce patates sonra kabak ve patlıcan )
  • Biberler ayıklanıp küçük doğranarak kızartılır.
  • Servis tabağına alınır.
  • Sarımsak ezilip tencereye konulur.
  • 1-2 kaşık zeytinyağında biraz kavrulur.
  • Kabuğu soyulup küçük doğranan domatesler eklenerek suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Limonsuyu ve şeker eklenir.
  • Servis tabağındaki kızartmaya hazırladığımız sos gezdirilir.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak yada soğuk olarak servis yapılabilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder