10 Aralık 2011 Cumartesi

Ispanaklı Bohça

 Bugün ıspanakları yıkadım ne yapayım diye düşünürken bir arkadaşın bana  uğramak  için aramasıyla bu börek gelişti . Hani güzel de olunca paylaşayım dedim .



MALZEMELER
  1. 6 tane milföy ( adam sayısına göre çoğaltılabilinir )
  2. 5-6 bağ ıspanak ( bu sayı  Azerbaycan için Türkiye için bir bağ yeterli olcacaktır . Daha büyük olduğu için bağların  )
  3. 2-3 tane yumurta
  4. 4-5 dilim pastırma ( yoksa sucuk salam veya kıyma gibi bir ürün de olabilir )
  5. Karabiber , pulbiber
  6. 1 yemek kaşığı  tereyağı
  7. Biraz kaşar rendesi
YAPILIŞI

  • Ispanaklar yıkanıp doğranır.
  • Tencereye sıcak su ve tuz konulur.
  • Ispanaklar bu suya atılarak bir iki dakika bekletilip süzülür.
  • Soğuduktan sonra elinizle iyice sıkarak su bırakılmaz ( normalde ıspanaklı börekte bu işlem yapılmaz ama bu börek milföyden yapıldığı için ıslatmasın diye )
  • Ispanağa tuz biber ve pastırma incecik kıyılarak eklenir.
  • Yumurtalar kırılıp çırpılır.
  • Birinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılır.
  • Diğer yumurtalar iç harca eklenerek karıştırılır.
  • Merdane yardımıyla kare milföy hamuru biraz büyütülür.

  • Milföy hamurların ortasına harç koyulup yayılır.
  • Resimde görüldüğü gibi mektup zarfı gibi kapatılır.
  • Üçgen uçlar dışa doğru geri katlanırki bohçaların içi görünsün .
  • Üzerlerine minik tereyağı parçaları konulur.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ıstılmış 180 derecelik fırına sürülür.
  • Üzeri kızarınca kaşar rendesi serpilerek beş dakika daha fırında tutarak çıkarılır.
  • Sıcak olarak servis yapılır.
  • Afiyet olsun ... Sofranız misafirli olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder