29 Şubat 2012 Çarşamba

İrmik Helvası

     Aniden gelen misafirlere pek ala klasik bir tatlı yapmak isterseniz buyurun helva yapımına...




MALZEMELER


  1. 1 buçuk su bardağı irmik
  2. 1 su bardağı süt 
  3. 1 su bardağı su
  4. 1 su bardağı şeker
  5. 125 gr tereyağı
  6. 1 çay bardağı kadar ceviz ( ben bugün ceviz kullandım ama fındık fıstık ta olabilir. ) 
YAPILIŞI

  • Tavaya tereyağı konulup eritilir.
  • Cevizi atarak bir iki karıştırdıktan sonra irmik eklenir.
  • Bu arada su,süt ve şeker birlikte kaynatılır.
  • Tahta kaşıkla irmik yavaş yavaş kavrulur.
  • Pembeleşince kaynar şekerli sütü üzerine dökülür. (bu işlemi yaparken ocaktan alınır ki sıçramasın diye
  • Tekrar ocağa koyarak ağzı kapatılır.
  • Suyunu çekince ocak kapatılır.
  • Yaklaşık 10-15 dakika demlendikten sonra kaşık yardımıyla tabağa dizilerek üzerine Antep fıstığı serpilebilir.

2 yorum:

  1. şimdi yaptık, çok da güzel olduu=)

    YanıtlaSil
  2. Olmasına çok sevindim afiyetler olsun. Yine beklerim...Tarifler emrinizde efendim...

    YanıtlaSil