11 Haziran 2012 Pazartesi

Cennet Pastası

     Taktım sepeti koluma düştüm manav yoluna...İki kivi,iki muz, iki şeftali ve manavda ne varsa ne varsa alıp geldim.Doğaçlama gelişen pastam...Eee meyveler çeşit çeşit olunca benimde aklıma hemen cennet taamları geldi. Pastamın adı da böylece belli oldu...Sakın bu kadar meyveyle pasta yapmanın zor olduğunu düşünmeyin. İkişer tane alınca bir kilo meyve fiyatına mal oldu ;) ( masraflı tarif diye düşünmeyin yani) Benim buzluğumda genelde bir önce ki tariflerden kalan birer avuç dondurulmuş meyvelerim de bulunduğu için gelsiiin meyveler süslensin pastalaaar...Sevgili kızımızı dört aydır görmüyoruz...Yarın kısmetse buraya tatile geliyor...Eşim de birkaç gündür Türkiye de ...Onun da doğum günüydü...Artık pastayla karşılamak farz oldu...



MALZEMELER (PANDİSPANYA)


  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 su bardağı un
  4. Yarım su bardağı mısır nişastası
  5. 1 kabartmatozu
  6. 1 vanilya
ARA  KREMASI İÇİN

  1. 2 tepeli yemek kaşığı un
  2. 2 yemek kaşığı şeker
  3. 1 buçuk su bardağı soğuk süt ( 300 ml)
  4. 1 vanilya
  5. 50 gr kadar tereyağı ( yaklaşık çeyrek paket)
AYRIYETEN

  1. 2 poşet krem şanti (250 ml süt ile çırpılır (1 su bardağı birde çeyrek su bardağı)
  2. 1 paket tart jölesi ( kabartmatozu gibi pakette)
  3. 1 çay bardağı damla çikolata
  4. Süslemek için meyve ( ben muz,kivi,şeftali,çilek,dondurulmuş vişne ve dondurulmuş frenk üzümü kullandım.)
YAPILIŞI

  • Fırın 170 dereceye ayarlanarak açılır.
  • Yumurtalar ve şeker on dakika kadar köpük olan kadar çırpılır.
  • Un,nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurtaya eklenir.( daha havalı kabarması için )
  • 1-2 dakika çırpılır.
  • Kare fırın kabının içine yağlı kağıt serilir.
  • Hamur içine dökülerek ısınmış fırına sürülür.
  • Yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.( ilk yarım saat hiç açılmaz.)
  • Fırından çıkarıp bir tepsiye ters çevirerek kağıdı alınır.
  • Ilınınca arası kesilerek iyice soğutulur.
  • Krem şanti çırpılarak buzdolabında 15-20 dakika dinlendirilir.
  • Krema yapmak için süt ,un,şeker birlikte karıştırarak muhallebiden biraz katı bir krema pişirilir.
  • Ocaktan alarak ılıyınca içine tereyağı ve vanilya ekleyerek mikserle beş dakika kadar çırpılır.
  • Hazırlanan krema pastanın arsına sürülür.( hepsi)
  • Üzerine bolca damla çikolata serpiştirilir.
  • Pandispanyanın kapağı kapatılarak elinle biraz bastırılarak  pastanın yapışması sağlanır.( arzuya göre içine de meyve veya ceviz dizilebilir.)
  • Soğuyan krem şanti üzerine ve etrafına itinayla sürülür.( kenarına krem şanti sıkmak için biraz ayrılarak)
  • Meyveler ince ince doğranır.( vişne ve frenk üzümleri tüm olarak kullanılır)
  • Bıçakla hafif bir şekilde karelere ayırarak çizilirki meyveleri dizeceğimiz alan belli olsun.
  • Meyveleri arzuya göre karelerin içine yerleştirilir.
  • Ben kalan çilekleri de etrafına yapıştırdım.
  • Krema sıkacağına doldurulan şantiyle etrafına çepeçevre sıkılır.
  • Tart jölesinin üzerindeki miktara ve tarife göre şekerli suyla pişirerek bir dakika kadar karıştırarak soğutulur.
  • Ilıkken hemen meyvelerin üzerine gezdirilir.( donmadan)
  • Bir- kaç saat yada akşamdan buzdolabında  bekletilerek servis yapılır.
  • Afiyet olsuuun...

6 yorum:

  1. cennet pastası harıkaymıs tüm meyveler var ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. kekini ıslatmıyormuyuz? böyle kuru olmazmı?
    klasik büyük kare borcam var 30a 30 onda olurmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tarifime göre kuru olmuyor ara kremsı onu yumuşatmaya yetiyor.Yani akşamdan beklerse daha bir kıvamlı olur pastamız.22x22 olan seramik fırın kabı kullandım.Sizin dediğiniz gibi klasik borcamda pasta daha ince olacaktır.selamlar...

      Sil