7 Mart 2013 Perşembe

Karışık Pizza

      Pizza sever misiniz?  Hülyalı lezzet hayat buldu bulalı fırsat bulup pizza tarifini paylaşamıyorum bir türlü.Neden derseniz? Pizza hani kaşarı dolayısıyla son dakikada sıcakken servis yapılır ya,işte o anda bir türlü fotoğraf çekmek nasip olmadı gitti.Üst malzemesi tamamen sizin damak zevkinize kalmış harika,nefis daha ne vardı övecek ondan ;) bir pizza desem yalan olmaz ...Bu verdiğim ölçüyle büyük iki pizza çıkmaktadır...Sizin de bildiğiniz gibi üst malzeme ne kadar bol olsa ,hamuru da bir o kadar ince olsa makbuldür...Haydi hanımlar ve beyler hemen mutfağa en yakındaki pazar kahvaltısı için birlikte yapalım...




MALZEMELER ( HAMUR İÇİN)


  1. 1 çay bardağı süt (küçük tipli)
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ
  3. 1 buçuk çay bardağı su
  4. 2 tatlı kaşığı şeker
  5. 1 tatlı kaşığı tuz
  6. 3 çay kaşığı kuru maya ( yaş maya da olur)
  7. 2 buçuk su bardağı un (gerekirse eklenebilir)
ÜST MALZEME

  1. 1 kase dolusu doğranmış sucuk,sosis yada salam ( ben sucuk kullandım)
  2. 2 tane yeşil dolma biber
  3. 1 tane kırmızı biber
  4. 2 domates
  5. 1 çay bardağı mısır
  6. Yarım kilo taze mantar
  7. 2 su bardağı  rendelenmiş kaşar
  8. Arzuya göre çekirdeksiz zeytin dilimleri (ben kullanmadım)
  9. 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  10. 1 yemek kaşığı yoğurt
  11. 2 yemek kaşığı ketçap
YAPILIŞI


  • Hamur yoğrulup bir saat kadar dinlendirilip mayalanır.
  • Mantarı ayıklanıp doğranır.
  • Tencereye doğrayarak konulur.
  • Suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Tuz ve karabiber eklenerek soğutulur.
  • Malzemeler tek tek doğranır.
  • Domatesler ince yarım halka doğranır.
  • Biberler incecik halka doğranır.
  • Hamuru iki parçaya ayırarak yuvarlak açılır.
  • Tepsiye yağlı kağıt serilerek hamur yayılır.
  • Ketçap,sıvı yağ ve yoğurt çırpılarak karışım hazırlanır.
  • Bu karışımın yarısı hamurun üzerine sürülür.(malzemeleri tutması için)
  • Sırayla malzemeler iki tepsi için ayrılarak  üzerine dizilir.
  • Kaşar rendesi haricindeki bütün malzemeler yayılır.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.
  • Fırını açıp üzerine bolca kaşar serpilerek eriyene kadar tekrar fırına sürülür.





  • Arzuya göre üzerine bolca kekik serpilebilir.
  • Aynı şekilde ikinci tepside pişirilir.
  • Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Pizza mı?Hepsini yiyebilirim enfes görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hatice.Evet ya insan dayanamıyor böyle lezzetlere ;)))

      Sil
  2. off elinize sağlık,sanki pizzacıdan gelmiş gibi duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler...Pizzacınız Hülya ;)))

      Sil
  3. Mmmm çok nefis .
    Hülyacim eline saglik.

    YanıtlaSil