MALZEMELER ( HAMUR İÇİN)
- 1 çay bardağı süt (küçük tipli)
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 buçuk çay bardağı su
 - 2 tatlı kaşığı şeker
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 3 çay kaşığı kuru maya ( yaş maya da olur)
 - 2 buçuk su bardağı un (gerekirse eklenebilir)
 
ÜST MALZEME
- 1 kase dolusu doğranmış sucuk,sosis yada salam ( ben sucuk kullandım)
 - 2 tane yeşil dolma biber
 - 1 tane kırmızı biber
 - 2 domates
 - 1 çay bardağı mısır
 - Yarım kilo taze mantar
 - 2 su bardağı rendelenmiş kaşar
 - Arzuya göre çekirdeksiz zeytin dilimleri (ben kullanmadım)
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı yoğurt
 - 2 yemek kaşığı ketçap
 
YAPILIŞI
- Hamur yoğrulup bir saat kadar dinlendirilip mayalanır.
 - Mantarı ayıklanıp doğranır.
 - Tencereye doğrayarak konulur.
 - Suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
 - Tuz ve karabiber eklenerek soğutulur.
 - Malzemeler tek tek doğranır.
 - Domatesler ince yarım halka doğranır.
 - Biberler incecik halka doğranır.
 - Hamuru iki parçaya ayırarak yuvarlak açılır.
 - Tepsiye yağlı kağıt serilerek hamur yayılır.
 - Ketçap,sıvı yağ ve yoğurt çırpılarak karışım hazırlanır.
 - Bu karışımın yarısı hamurun üzerine sürülür.(malzemeleri tutması için)
 - Sırayla malzemeler iki tepsi için ayrılarak üzerine dizilir.
 - Kaşar rendesi haricindeki bütün malzemeler yayılır.
 - Önceden ısınmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.
 - Fırını açıp üzerine bolca kaşar serpilerek eriyene kadar tekrar fırına sürülür.
 
- Arzuya göre üzerine bolca kekik serpilebilir.
 - Aynı şekilde ikinci tepside pişirilir.
 - Afiyet olsun...
 

Pizza mı?Hepsini yiyebilirim enfes görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler Hatice.Evet ya insan dayanamıyor böyle lezzetlere ;)))
Siloff elinize sağlık,sanki pizzacıdan gelmiş gibi duruyor :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler...Pizzacınız Hülya ;)))
SilMmmm çok nefis .
YanıtlaSilHülyacim eline saglik.
Çok teşekkürler Ayşe...
Sil