MALZEMELER (7-8 Kişilik)
- 1 kilo kuzu eti yada bir köy tavuğu (ben köy tavuğu kullandım)
 - 1 su bardağı haşlanmış nohut
 - Yarım kilo haşlanarak ayıklanmış kestane
 - 2 su bardağı pilavlık pirinç(ben basmati kullandım)
 - 3 orta boy havuç
 - 1 soğan
 - 3 yemek kaşığı kuş üzümü
 - 3 yemek kaşığı çam fıstığı (aslında yoktu)
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 2 yemek kaşığı tereyağı
 - Karabiber ve yenibahar (bunlar pilavın rengini biraz karartıyor)
 
YAPILIŞI
- Tavuk iri doğranarak üzerine tane karabiber, tuz ve sıcak su konulup kaynatılır.
 - Kemiklerinden ayrılan tavuklar tencerenin en altına dizilir.
 - Üzerine haşlanmış kestaneler konulur.
 - Onun üzerine haşlanmış nohut konulur.
 - On dakika ılık suda bekletilip suyu süzülen kuş üzümleri tencereye eklenir.
 - Soğan ince doğranarak ayrı bir yerde bir kaşık tereyağı ve bir kaşık sıvı yağda kavrulur.
 - Üzerine küp doğranmış havuç konularak sarı rengini salana kadar kavrulur.
 - Tavadan soğanlı havuç alınarak tencereye serilir.(et ve kestanenin üzerine)
 - Tekrar yağ ekleyerek içine çam fıstıkları koyarak kavrulur.Üzerine 20 dakika ılık tuzlu suda bekleyip yıkanmış pirinçler konulup kavrulur.
 - Pilav tenceresinin en üstünü pirinçle malzemeyi kapatıp yarısı tavuk suyu yarısı sıcak su olarak üç su bardağı su konulur.
 - Kısık ateşte suyunu çekene kadar dinlene dilene pişer.
 - Ocağı kapatınca üzerine kağıt havlu koyarak iki saat dinlendirilir.(tencereyi sofra bezine sararak sıcaklık muhafaza edilir.
 - Servis yaparken tencereyi ters yüz ederek çevirip servis yapılır.
 
- Afiyet olsun...Eviniz pilavın taneleri kadar bereketli ve bol olsun... ;)
 
Off nefis bir pilav oluş,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım...sevgiler...
YanıtlaSilHarika olmuş canım çekti valla :)) Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :) selamlar...
Sil