20 Nisan 2015 Pazartesi

Elmas Kurabiye

    Uzun süre tazeliğini koruyan ağızda muhteşem bir çikolata tadı bırakan kurabiye yapmaya ne dersiniz ? Dışı hafif çıtır içi yumuşak bir kurabiye.Yani adı da tadı da güzel ;)



MALZEMELER (45-50 TANE)


  1. 250 gr tereyağı
  2. 1 yumurta
  3. Yarım su bardağı pudra şekeri
  4. 3 su bardağı un (200 ml lik bardak)
  5. 3 yemek kaşığı kakao
  6. 1 çay kaşığı nescafe
  7. 1 vanilya
  8. Yarım paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN

  1. Nutella
  2. 1 çay bardağı kadar şeker
YAPILIŞI

  • Oda sıcaklığında tereyağı,şeker ve yumurta karıştırılır.
  • Kuru malzemeler eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Gerekirse 1-2 kaşık un eklenebilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde alınarak yuvarlanır.
  • Şeker dolu tabağın içinde yuvarlanır.

  • Parmakla ortalarına hafif çukur yapılır.

  • Önceden ısınmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir.
  • Fırından çıkıp soğuyan kurabiyelerin ortalarına krema sıkacağıyla nutella yada herhangi bir krem çikolata sıkılır.

  • Kapalı bir kapta 2-3 hafta kalabiliyor.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder