4 Nisan 2015 Cumartesi

Yoğurtlu Erişte Çorbası

     Yıllar önce benim genç kızlık dönemimde bir gün televizyonda yemek yarışması vardı.Oraya Konya belediye başkanının eşi de katılarak birinci olmuştu.Birinci olan yemek geleneksel bir çorba olan erişte çorbasıydı.Yoğurtlu ama mantı gibi.Yani yoğurt pişmiyor.O gün bu çorbayı denedikten sonra bütün ev halkı bu tada hayran kalmıştı.işte o gündür bu gündür bu çorba favorilerim arasında sürekli yapılıyor.Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim...



MALZEMELER (4-5 Kişilik)


  1. 1 çay bardağı kadar yeşil mercimek
  2. 1 kase dolusu köy eriştesi (kuru şekliyle)
  3. 1 litre kadar et yada tavuk suyu (yoksa tablette olabilir)
  4. 1 kase sarımsaklı yoğurt
SOS

  1. 2 yemek kaşığı tereyağı
  2. 1 çay kaşığı pul biber
  3. 1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI

  • Mercimek yıkanarak üzerine sıcak su konulup yumuşayana kadar haşlanır.
  • Suyunu çekmiş olan mercimeğe et suyu eklenir.
  • Kaynayınca erişteler atılarak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ocağı kapatınca içine 1 su bardağı soğuk su eklenerek karıştırılır.(erişteler yapışık durmaması için)
  • Servis tabağına konulan çorbanın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
  • Tavada yağ,nane,ve pul biber eridikten sonra üzerilerine gezdirilir.
  • Not;yemeği fazla bekletmeden servis yapılması tavsiye olunur.
  • Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder