21 Nisan 2015 Salı

Rafaello

     Yine arşivimde bekleyen muhteşem bir lezzeti size sunmaktan gurur duyarım ;)kapalı bir kutuda serin bir ortamda haftalarca tazeliğini koruyor.Ben hem rafello şeklinde beyaz,hemde (dahada beğenilen)çikolata kaplı olarak yaptım.Tercih sizin...Arzuya göre süslü bir kutuya doldurup harika ev yapımı bir hediye olarak da götürebilirsiniz.(bu hediye acaip beğeniliyor;)



YAPIMI


  1. 1 kutu yoğunlaştırılmış süt 350 gr oluyor (konsantre süt,süt reçeli yada molokoda deniliyor)
  2. 100 gr tereyağı
  3. 4 su bardağı hindistan cevizi
  4. 1 kase kabuğu soyulmuş fındık
  5. 1 vanilya
  6. 100gr bitter çikolata
YAPILIŞI

  • Oda sıcaklığındaki tereyağıyı,yoğunlaştırılmış süt ve vanilya mikserle çırpılır.



  • Mikseri yakmamak için ara vererek onar dakikadan 2-3 posta çırpılır.
  • Köpük gibi olacak.
  • Hindistan cevizi eklenerek karıştırılır.
  • Ceviz kadar parçalar alıp içine fındık konularak yuvarlanır.
  • İçi hindistan cevizi dolu tepsinin içinde yuvarlanır.
  • Eğer çikolatalı yapılacaksa yuvarlanır ama hindistan cevizine bulanmaz.



  • Yada benim yaptığım gibi yarısı sade yarısı çikolatalı olabilir.
  • Çikolata benmari usulü eritilir.
  • Çatal yardımıyla toplar içine batırılıp yağlı kağıt üzerine alınır.
  • Topların çikolatası tamamen donduktan sonra arzu edilirse yine benmari usulu eritilen beyaz ve sütlü çikolatayla üzerine çizgiler yapılabilir.
  • Üzerine çizgiler yaparken erimiş çikolatayı buzdolabı poşetine koyarak iğneyle delik açarak üzerilerine hızlıca akıttım.
  • Tamamen donduktan sonra kapalı bir kutuda serin bir yerde veya buzdolabında korunabilir.
  • Kesinlikle pişman olmayacağınız muhteşem toplarımız hazıırr.
  • Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. HÜLYAM:)ELLERİNE SAĞLIK ...KAHVE YANINDA HOŞ OLDU CANNN...SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok tesekkurler :) evet kahvenin yaninda acaip guzel bir ikili oluyorlar.Sevgiler...

      Sil