MALZEMELER
- 1 kg ahududu
- 1 kg toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limontuzu
YAPILIŞI
- Ahududu iyice yıkanıp yavaş ve itinayla ezmeden ayıklanır.
- Tencereye bir kat şeker bir kat meyve konulur.
- En az 3-4 saat bekletilir.
- Tencere ocağa konulup bir taşım kaynatılır.
- Ocak kapatılarak ağzı kapalı soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra tekrar ocağa konularak delikli kepçeyle reçelin meyveleri alınır.
- Kalan suyu iyice kaynayınca limontuzu eklenir.
- 10 dakika kadar kaynayınca aldığımız meyveler geri eklenerek 5-10 dakika daha kaynatılır.
- Kıvamına bakmak için kaşıkla alıp soğutarak kontrol edilip kapatılır.
- Reçel daha sıcakken kuru kavanoza doldurulur.
- Kavanozun ağzı temiz bezle silinerek sıcakken sıkıca kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder