MALZEMELER ( 1 tepsi için )
- 4 yaprak milföy
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 kaşık tereyağı
- 2 kaşık tahin
YAPILIŞI
- Tereyağını eritip tahin eklenir.
- Milföyeler merdaneyle iki kat büyüyene kadar yukarı doğru açılır. ( iki milföy yan yana yapışık haldeyken )
- Soğuyan tereyağından fırça yardımıyla her tarafına sürülür.
- Üzerine bolca şeker atılır.
- Ters çevirerek aynı yağ sürme işlemini ters tarafına da yapılır.
- Resimde ki gibi önce içe doğru katlanır.
- Sonra tekrar katlanır.
- Tekrardan iki ucu üst üste olacak şekilde bir daha katlanır.
- Yaklaşık birer cm lik enlilikte kesilir.
- Alıp kalp gibi alt tarafını elinle sıkıştırarak tepsiye konulur.
- Tepsiye biraz aralıklı dizerek ( çünkü pişince ayrılıyor ) önceden ısınmış 200 dercelik fırında kızarıp çıtır çıtır olana kadar pişirilir.
- Arzu ederseniz tahin yerine yağ ve tarçın fındıklı fıstıklı veya çikolatalı da pek ala güzel olacaktır.
- Kolay gelsin hanımlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder