MALZEMELER
- 1 paket etimek
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 7 yemek kaşığı şeker
- 2 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı hindistancevizi
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 vanilya
- 1 buçuk bardak şeker tencereye konulup karıştırarak eritilip karemel yapılır.
- Ocaktan alınıp 1 buçuk bardak sıcak su dökülür.( etrafa sıçramaması için alınır )
- Tekrar ocağa konularak bir taşım kaynatılır.
- Kare bir tepsiye etimekler dizilir.
- Hazırladığımız karemelli şerbeti sıcakken dökeriz.
- Bir tencerede 800 ml süt ( 4 su bardağı veya 1 litreden 1 su bardağı alınmış )irmik ve şeker karıştırarak kaynatılır. ( biraz cıvık gibi görünse de soğuyunca kıvamı geliyor.)
- Vanilya eklenir.
- Yine sıcakken şerbetlenmiş etimeklerin üzerine dökülür.
- Şimdiye kadarki yapılan bölüm soğuyana kadar bekletilir.
- Krem şanti 1 su bardağı sütle çırpılır.
- Soğuyan tatlının üzerine gelişigüzel pürüzlü bir şekilde sürülür.
- Bolca hindistan cevizi serpilip bir gece buzdolabında bekletilir.
- Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenir.
- Afiyet olsun...
arkadasim asuren harika fatma gomleksiz
YanıtlaSiltesekkurler fatmacim ...
YanıtlaSil