7 Kasım 2011 Pazartesi

Kar Yağdı

   Bayramda açma tatlılar olurda sütlüler olmazmı dedim ve mevsimin ilk karıyla birlikte kar yağdı tatlısını yaptım ( ne tevafuk )...



MALZEMELER

  1. 1 paket etimek
  2. 1 litre süt
  3. 6 yemek kaşığı irmik
  4. 7 yemek kaşığı şeker
  5. 2 poşet krem şanti
  6. 1 çay bardağı hindistancevizi
  7. 1 buçuk su bardağı toz şeker
  8. 1 buçuk su bardağı su
  9. 1 vanilya
YAPILIŞI

  • 1 buçuk bardak şeker tencereye konulup karıştırarak eritilip karemel yapılır.
  • Ocaktan alınıp 1 buçuk bardak sıcak su dökülür.( etrafa sıçramaması için alınır )
  • Tekrar ocağa konularak bir taşım kaynatılır.
  • Kare bir tepsiye etimekler dizilir.
  • Hazırladığımız karemelli şerbeti sıcakken dökeriz.
  • Bir tencerede 800 ml süt ( 4 su bardağı veya 1 litreden 1 su bardağı alınmış )irmik ve şeker karıştırarak kaynatılır. ( biraz cıvık gibi görünse de soğuyunca kıvamı geliyor.) 
  • Vanilya eklenir.
  • Yine sıcakken şerbetlenmiş etimeklerin üzerine dökülür.
  • Şimdiye kadarki yapılan bölüm soğuyana kadar bekletilir.
  • Krem şanti 1 su bardağı sütle çırpılır.
  • Soğuyan tatlının üzerine gelişigüzel pürüzlü bir şekilde sürülür.
  • Bolca hindistan cevizi serpilip bir gece buzdolabında bekletilir.
  • Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenir.
  • Afiyet olsun...

2 yorum: