MALZEMELER ( 4 kişilik )
- Yarım kilo pirzola yada tavuk ( kemikli )
- 3-4 diş sarımsak
- 2-3 kaşık tereyağı
- 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
- Düdüklü tencereye etler konulup üzerine sıcak su eklenir.
- Tuz ve karabiber atılıp 20 dakika kadar pişirilir.
- Tereyağını ayrı bir pilav tenceresinde eritilir.
- Dövülmüş sarımsaklar ve bulgur eklenip kavrulur.
- Üzerine etin suyundan 4 su bardağı eklenir.( her bulgur ayrı miktarda su alır )
- Suyunu çekip pişince ocak kapatılır.
- Ayrı bir tavada 1 kaşık tereyağı eritilip pirzolalar ( veya tavuk ) kızartılır.
- Kısa sürede tavanın ağzı kapalı bir şekilde iki tarafı kızarınca servis yapılır.
- Yanında bol yeşillikli salata ve ayran tavsiye edilir.
boşqabla qaşıq da ahenk teşkil etmiş. Çox lezzetli görünür. Ellerinize kuvvet!
YanıtlaSilTesekkurler feridecim.
YanıtlaSil