MALZEMELER
- 6 parça kemikli kuzu eti
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı un
- 2 yumurta
- 2 soğan
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz , karabiber , kekik ve pulbiber
- Tencereye yağı ve iri doğranmış soğanları koyarak kavrulur.
- Et eklenir harlı ateşte bir iki çevrilerek kavrulur.
- Üzerine basacak kadar sıcak su ve karabiber tuz eklenir.
- 15-20 dakika düdüklü tencerede haşlanır.
- Etler fırın kabına alınarak dizilir.( soğanları süzülerek kullanılmaz )
- Ayrı bir kapta bir su bardağı etin suyundan yoğurt , un ve yumurta konulup çırpılır.
- Tepsideki etlerin üzerlerine baharat arzu edilirse serpilir.
- Hazırlanan yoğurtlu harçla etlerin üzeri kapatılır.
- Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Arzu edilirse tek porsiyon fırın kaplarına konularak içi su dolu tepside de pişebilir.
- Afiyet olsun...
Bloğunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor.Paylaşımlarınızı için ekibimiz Prefabik satışı ile sürekli takip ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
YanıtlaSilTeşekkürler...
Sil