9 Kasım 2011 Çarşamba

Elbasan Tava

    Elbasan tava  Osmanlı saray yemeklerinden biridir...



MALZEMELER


  1.  6 parça  kemikli kuzu eti
  2. 1 su bardağı yoğurt
  3. Yarım su bardağı un
  4. 2 yumurta
  5. 2 soğan
  6. 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  7. Tuz , karabiber , kekik ve pulbiber
YAPILIŞI

  • Tencereye yağı ve iri doğranmış soğanları koyarak kavrulur.
  • Et eklenir harlı ateşte bir iki çevrilerek kavrulur.
  • Üzerine basacak kadar sıcak su ve karabiber tuz eklenir.
  • 15-20 dakika düdüklü tencerede haşlanır.
  • Etler fırın kabına alınarak dizilir.( soğanları süzülerek kullanılmaz )
  • Ayrı bir kapta bir su bardağı etin suyundan  yoğurt ,  un ve yumurta  konulup çırpılır.
  • Tepsideki etlerin üzerlerine baharat arzu edilirse serpilir.
  • Hazırlanan yoğurtlu harçla etlerin üzeri kapatılır.
  • Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Arzu edilirse tek porsiyon fırın kaplarına konularak içi su dolu tepside de pişebilir.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Bloğunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor.Paylaşımlarınızı için ekibimiz Prefabik satışı ile sürekli takip ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

    YanıtlaSil