MALZEMELER
- 1 orta boy tavuk
- 3 yemek kaşığı tepeli un
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı ( veya sıvı da olabilir )
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yumurta sarısı
- 1 limon
- Tuz karabiber
- Tavuk tane karabiber ve tane kişnişle ( kokmasın diye ) düdüklü tencereye konulur.
- Yaklaşık 15 dakika pişirilir.
- Çıkarıp süzülerek tavuk alınır.
- Tavuk didiklenir.
- Ayrı bir yerde tereyağı eritilip un kavrulur.
- Önce soğuk su koyarak çırpma teliyle un kavurmasını açtıktan sonra tavuk suyuna eklenir.
- Hepsi birlikte kaynatılır.
- Ayrı bir kasede limonsuyu ve yumurta sarısı çırpılır.
- Kaynayan tencereye eklenir.
- Didiklenmiş tavuk eklenir.
- İyice ezilen sarımsak çorbaya koyulur.
- Kaynatılır.
- Servis yaparken arzu edilirse sirke ve pul biber eklenir.
- Özellikle evinizde nezle grip olan varsa yapın tavuk suyunun mucizevi şifasını bulun.
- Afiyetler olsuuun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder