30 Kasım 2011 Çarşamba

Tavuk Paçası

  Genelde  beyler paçayı sevsede hanımlar o uğraşlı ve zor olan yemeği yapmaya pek yanaşmazlar.Ben de bundan yola çıkarak yıllar önce  tavukla  yapımını denedim ve başarılı oldu.Üstelik içindeki sarımsaklı haliylede kış günü içinizi ısıtası sıcacık bir lezzet oluyor...



MALZEMELER

  1. 1 orta boy tavuk
  2. 3 yemek kaşığı tepeli un
  3. 1-2 yemek kaşığı tereyağı ( veya sıvı da olabilir )
  4. 3-4 diş sarımsak
  5. 1 yumurta sarısı
  6. 1 limon
  7. Tuz karabiber
YAPILIŞI

  • Tavuk tane karabiber ve tane kişnişle ( kokmasın diye ) düdüklü tencereye konulur.
  • Yaklaşık 15 dakika pişirilir.
  • Çıkarıp süzülerek tavuk alınır.
  • Tavuk didiklenir.
  • Ayrı bir yerde tereyağı eritilip un kavrulur.
  • Önce soğuk su koyarak çırpma teliyle un kavurmasını açtıktan sonra tavuk suyuna eklenir.
  • Hepsi birlikte kaynatılır.
  • Ayrı bir kasede limonsuyu ve yumurta sarısı çırpılır.
  • Kaynayan tencereye eklenir.
  • Didiklenmiş tavuk eklenir.
  • İyice ezilen sarımsak çorbaya koyulur.
  • Kaynatılır.
  • Servis yaparken arzu edilirse sirke ve pul biber eklenir.
  • Özellikle evinizde nezle grip olan varsa yapın tavuk suyunun mucizevi şifasını bulun.
  • Afiyetler olsuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder