MALZEMELER
- 5 tane milföy hamuru
- 2 tane küçük boy elma
- 1 çay bardağı ceviz ( rondodan geçirilmiş )
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
Şerbet için
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon
- Yaklaşık 15 x 30 cm lik dikdörtgen bir fırın kabının büyüklüğüne göre milföy hamurunun biri açılır ve serilir.
- Eritilmiş tereyağından fırça yardımıyla çok az bir tereyağı sürülür.
- İkinci milföy açılarak oda tepsiye yayılır.
- Rendelenerek üzerine şeker atılan elma pişirilir.
- Tarçın ve ceviz eklenir.
- İki kat olan tepsideki milföyün üzerine harç yayılır.
- Üçüncü milföy de açılarak yayılır.
- Dört ve beş bu şekilde açılıp yayılır.
- Üzerine de fırçayla tereyağı sürülerek kesilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Şerbet kaynatılır.
- Baklava ve şerbet ılıyınca üzerine gezdirilir.
- Daha hafif bir tat olsun derseniz şerbet dökmeyerek üzerine pudra şekeri serpilir .
- Afiyet olsun derken yarın görüşürüz inşaallah...
Not bu tatlı bir gün sonraya kalırsa pek güzel olmuyor .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder