13 Kasım 2011 Pazar

Çiçek Milföy

Bugün ki milföy tariflerimin sonuncusuna geldik sevgili hanımlar...



MALZEMELER

  1. Adam sayısına göre milföy ( her bir milföyden bir börek çıkıyor )
  2. Pastırma dilimleri ( veya neyli olmasını isterseniz o malzeme )
  3. Kaşar dilimleri
  4. Üzerine kürdanla batırmak için yeşil zeytin ( veya domates ne istenirse olur )
  5. Yumurta sarısı
  6. Börek sayısınca kürdan
YAPILIŞI


  • Resimde görüldüğü gibi bıçakla dört köşesinden kesikler yaparız ( ortalardan biraz kesilmemiş yer bırakarak )
  • Hazırladığımız iç harcı koyarız ( ben pastırma ve kaşar dilimi kullandım )
  • Tek tek dört köşesi itinayla işe doğru katlanır.
  • Dört köşe de katlanınca üstündeki çiçek formu ortaya çıkar.
  • Hamuru ortada biraz yapıştırılır ki pişince açılmasın.
  • Çekirdeksiz yeşil zeytin ikiye kesilerek kürdanla böreğe batırılır. ( veya domateste olur )
  • Yumurta sarısı sürülerek 200 derecelik fırına sürülür.
  • Afiyet olsun...
Not , aynı şekilde içine elmalı harç ve pişince pudra şekeriyle tatlıda yapılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder