MALZEMELER
- Adam sayısına göre milföy ( her bir milföyden bir börek çıkıyor )
- Pastırma dilimleri ( veya neyli olmasını isterseniz o malzeme )
- Kaşar dilimleri
- Üzerine kürdanla batırmak için yeşil zeytin ( veya domates ne istenirse olur )
- Yumurta sarısı
- Börek sayısınca kürdan
- Resimde görüldüğü gibi bıçakla dört köşesinden kesikler yaparız ( ortalardan biraz kesilmemiş yer bırakarak )
- Hazırladığımız iç harcı koyarız ( ben pastırma ve kaşar dilimi kullandım )
- Tek tek dört köşesi itinayla işe doğru katlanır.
- Dört köşe de katlanınca üstündeki çiçek formu ortaya çıkar.
- Hamuru ortada biraz yapıştırılır ki pişince açılmasın.
- Çekirdeksiz yeşil zeytin ikiye kesilerek kürdanla böreğe batırılır. ( veya domateste olur )
- Yumurta sarısı sürülerek 200 derecelik fırına sürülür.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder