24 Kasım 2011 Perşembe

Balık Pane

   Dün artık fırınım isyan etti bozuldu.Bu durum da beni yıldırmadı . Başka alternatifler bularak tariflerimi hazırlamaya devam...Özellikle çocuklarında sevebileceği paneleri ister tavukla ister balıkla yapabilirsiniz. Bunları da ekmek arası kıvırcıkla pek ala çocukların seveceği bir gıda haline getirebilirsiniz.



MALZEMELER

  1. Yarım kilo balık fileto ( kılçığı ve derisi alınmış )
  2. 2 yumurta
  3. 1 kase un
  4. 1 kase galeta unu
  5. Karabiber , kırmızı biber , kimyon ve tuz ( bunlardan istemediğiniz eklenmeyebilir )
  6. 2 kurusoğan
  7. Sumak ve maydanoz
  8. Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI


  • Balık ince uzun parçalara kesilir.
  • Un , tuz ve baharatlar karıştırılır.
  • Balıklar una bulanır.
  • Çırpılmış yumurtaya bir kaç defa bulanarak galeta unu olan tabağa alınır.
  • Bol - bol galetaya da bulanır.
  • Kızgın yağda kızartılarak kağıt havluya alınır.
  • Soğan halka halka doğranarak üzerine tuz ve sumak atılarak ovulur.
  • Maydanozla karıştırıp balığın üzerine serpilerek sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder