MALZEMELER
- Yarım kilo balık fileto ( kılçığı ve derisi alınmış )
- 2 yumurta
- 1 kase un
- 1 kase galeta unu
- Karabiber , kırmızı biber , kimyon ve tuz ( bunlardan istemediğiniz eklenmeyebilir )
- 2 kurusoğan
- Sumak ve maydanoz
- Kızartmak için sıvıyağ
- Balık ince uzun parçalara kesilir.
- Un , tuz ve baharatlar karıştırılır.
- Balıklar una bulanır.
- Çırpılmış yumurtaya bir kaç defa bulanarak galeta unu olan tabağa alınır.
- Bol - bol galetaya da bulanır.
- Kızgın yağda kızartılarak kağıt havluya alınır.
- Soğan halka halka doğranarak üzerine tuz ve sumak atılarak ovulur.
- Maydanozla karıştırıp balığın üzerine serpilerek sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder